LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
PROJECT  LUCHTVAART NAAR KINDEREN

Met bescheiden trots mag ik jullie mijn nieuwste hersenspinsel voorstellen :

LUchtvaart NAar Kinderen

eveneens Lunak !

Sedert geruime tijd speelde ik met het idee om luchtvaart voor te stellen op kindermaat.
Aangezien ik gids ben in het Stampe & Vertongen museum bestaat het gezelschap hoofdzakelijk uit volwassenen. Als er kinderen bij zijn, ervaar ik dat het een ander doelpubliek betreft. Hun interesse kan je niet louter met praten op scherp houden.
Vandaar dat ik wou proberen iets voor de jongsten onder ons samen te stellen.

Vandaar de rode draad doorheen mijn opzet : het doe-aspect.
Aan de hand van éénvoudige proefjes en met een simpele uitleg, tracht ik hen oa kennis te laten maken hoe een vliegtuig vliegt en in de lucht kan blijven.

De grote test van mijn project kreeg ik op de Luchtvaartdag op 22 april 2017.
Dank zij de collegae van ASA (Aviation Society of Antwerp) en van het Stampe & Vertongen Museum, mocht ik mijn project in het museum voorstellen aan het grote publiek. Het deed deugd te ervaren dat zowel klein als groot interesse toonden en geboeid de sessie mee volgden.

De bedoeling is om mijn project, dat voorlopig uit een 12-tal proefjes bestaat, in scholen voor te stellen aan de laatste jaren van het basisonderwijs.
Graag breng ik hen op een éénvoudige manier de beginselen van de aerodynamica onder de aandacht. Dit alles zonder kostenplaatje.

Ik draag mijn project op aan Herman Mertens, mijn beste vriend zaliger, die mij enorm gesteund heeft om te blijven geloven in- en door te gaan met dit project.
Hij is onmiskenbaar de
"peter" van deze mijn nieuwste Lunak-telg.

Met dank eveneens aan mijn echtgenote, Marina, die mij enorm heeft geholpen en helpt, met de stelselmatige opbouw van het project.

Dank ook aan de vele andere vrienden, die op één of andere manier hun bijdrage hebben geleverd om dit alles te kunnen realiseren.

Interesse in een voorstelling in uw school of vereniging ?


Contacteer me vrijblijvend via mail, terug te vinden op de contactpagina.

Klik op de foto hierna en bekijk enkele sfeerbeelden tijdens de Luchtvaartdag.