LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
ZWEEFVLIEGSTAGE KAZM

KAZM, wat staat voor Koninklijke Antwerpse Vliegclub Meeuw, is een zweefvliegclub gevestigd op het vliegveld van Oostmalle, Zoersel. Zij werd destijds opgericht op het vliegveld van Deurne en na een omzwerving via Oud-Turnhout, vonden zij hun onderkomen op het vliegveld van Oostmalle. Samen met de
Aero Para Club der Kempen en de Vlaamse Amateur Vliegtuigbouwers,
hebben zij er hun vaste stek.

Jaarlijks richt de zweefclub een zweefvliegstage in. Hierna kan u hun doelstelling terugvinden.

De zweefvliegstage (ook zweefkamp genoemd) is een periode van 2 weken waarin alle  aspirant-zweefvliegers (van jong tot oud) stap voor stap leren hoe een zweefvliegtuig werkt, maar vooral ook zelf leren vliegen! De zweefvliegstage staat garant voor vermaak van jong en oud, maar waarbij de veiligheid steeds centraal staat.
De stage heeft tot doel om leerling piloten, die reeds lid zijn van de club, intensief en snel ervaring te laten opbouwen. Maar ook niet-leden zijn welkom, zij kunnen kennis maken met de avontuurlijke wereld van het zweefvliegen en leren stap voor stap de praktijk van het zweefvliegen! Dit alles natuurlijk volledig onder toezicht van onze ervaren en gekwalificeerde instructeurs.

Jaarlijks tracht ik minstens een dag bij hen langs te gaan. Het is een plezier om de aspirant-zweefvliegers en hun instructoren aan het werk te zien. Alles gebeurt er in een aangename, kameraadschappelijke sfeer, zonder dat men ook maar een moment de veiligheid uit het oog verliest.
Er heerst discipline, zonder dat deze voelbaar is. Iedereen weet wat van hem of haar verlangd wordt en elk radertje draait perfect mee in het geheel.
Proficiat KAZM, proficiat aan alle medewerkers die jaarlijks in de bres springen om er een onvergetelijk zweefkamp van te maken.
Zeker tot volgend jaar !

Met dank aan KAZM en APCK (Aero Para Club der Kempen).

Op de Fly-In van 20 en 21 augustus 2016 aanstaande kan u terecht bij de infostanden om meer te weten te komen over het motor- en zweefvliegen.

Klik op de sleep voor de foto's en op het instrumentenpaneel voor een filmpje.