LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190406 PILOOT MET DE VIJF STREPEN

Zaterdag 6 april 2019 kwam er een Boeing Stearman toe op de internationale luchthaven van Antwerpen. Het prachtige toestel, met name de Old Crow, parkeerde zich voor het Stampe & Vertongen museum. Wat later werd het vliegtuig door enkele vrijwilligers van het museum binnengeduwd. De piloot van deze Stearman was niemand minder dan Hans Nordsiek. Hans is geen onbekende in het luchtvaartwereldje. Hij beëindigde zijn loopbaan als Commandant op Boeing 777 bij KLM en sedert enkele jaren kan je hem op talrijke luchtvaartevenementen aantreffen als storyteller.
Op zijn prachtige voorstellingen vertelt hij over de luchtvaart waarbij hij jong en oud in vervoering brengt. Hans is daarom ook een rot in het vak te noemen.
De piloot-verteller was om een speciale reden naar de Antwerpse luchthaven gekomen, namelijk voor de voorstelling van zijn boek met als titel :
" Piloot met de vijf strepen ".

Tegen 15.00 uur stond er een voorstelling op het programma en langzaam maar zeker liep het museum vol met enthousiaste toehoordertjes en hun ouders.
Na de sublieme voorstelling die Hans de kinderen voorschotelde, volgde het officiële gedeelte namelijk de voorstelling van het boek. Danny Cabooter, de Voorzitter van het Stampe & Vertongen museum, roemde Hans voor zijn inzet en talent waarmee hij de jonge kinderen op prachtige wijze laat kennis maken met de luchtvaart.
Nadien gingen er een aanzienlijk aantal boeken over de toonbank.
Er bestaat geen twijfel over dat zijn boek een enorm succes zal kennen.
Proficiat Hans en graag tot ziens op één of ander luchtvaartevenement.

(Artikel & foto's : Jef)

Klik op de foto van Hans voor de "Old Crow" en bekijk hoe de namiddag in het museum verliep.
Klik op de foto van Hans in actie om een filmfragmentje te bekijken.