LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190601 - 20190602 28ste STAMPE FLY IN

Reeds voor de 28 ste maal werd op de Antwerpse luchthaven de Stampe Fly In georganiseerd. Deze editie koos men voor de klassieke formule waarbij de hoofdmoot lag bij de SV-4 Stampe & Vertongen vliegtuigen. Naast deze toestellen van Belgische makelij brachten nog een aantal andere vliegtuigen een bezoek aan de Fly In waaronder op zondag de Lockheed 12 Electra Junior.
Statisch stonden de Hawker Hurricane, de Hawker Fury en de Fouga Magister CM170 opgesteld. Er was de mogelijkheid om mee te vliegen met een SV4 of met één van de toestellen van de RAAC (Royal Antwerp Aviation Club).
Op zondagnamiddag diende men de doopvluchten met de SV4's te staken omdat de zijwind te krachtig was geworden voor deze relatief lichte vliegtuigen.
Hans Nordsiek, de storyteller en auteur van het boek "Piloot met de 5 strepen" ontbrak niet op de afspraak en entertainde jong en oud met zijn sublieme voorstellingen.
Het weer was prachtig waardoor het publiek talrijk aanwezig op zaterdag en ook zondag.
Een dikke pluim voor de organisatoren en alle mensen die, al dan niet beroepshalve, betrokken waren bij - en hun steentje bijdroegen tot het welslagen van deze 28ste editie van de Stampe Fly In !

(Artikel : Jef - Foto's : Raymond - Willy - Olivier Van Eeckhoudt - Alex Evertse - Jef)

Klik op de foto's hieronder om de beelden van zaterdag en zondag te bekijken (foto en film).