LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
PRODUCTIE BRODER "SEAKING" STAMPE & VERTONGEN MUSEUM

Het Stampe & Vertongen Museum gelegen naast de luchthaven van Antwerpen is een plaats waar je op ontdekkingsreis kan gaan naar de geschiedenis en de roots van de Antwerpse luchtvaart.
Op woensdag 28 en donderdag 29 juni 2023 werd het museum echter omgetoverd in een heus theater. Het publiek kwam er ditmaal niet opdagen om de historische vliegtuigen te bekijken maar om de première mee te maken van de voorstelling “Seaking” van het theatergezelschap Broder dit in samenwerking met De Klap en Arenberg.
Het verhaal draait rond een piloot die blind aan het worden is en nog een laatste vlucht met zijn geliefde helikopter wil maken. Het is niemand minder dan de acteur Tom Van Landuyt die in de huid kruipt van de onfortuinlijke piloot. Hij was trouwens actief op de set van het toenmalige Windkracht 10, een legendarische tv-serie met de Westland Mk48 Seaking van de Belgische Luchtmacht in de hoofdrol.
Samen met de muzikanten Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore wordt het verhaal ondersteund door de muziek van Peter Spaepen en Beethoven.
Seaking is de eerste voorstelling van het nieuwe theatergezelschap Broder, een samensmelting van TG Vagevuur, Aardvork en Brussels Experimental.
Er staan daarnaast nog twee schoolvoorstellingen gepland en volgend seizoen trekt Broder Vlaanderen door, met onder meer voorstellingen op de vliegbasis van Koksijde.
Meer informatie over Seaking kan u hier terugvinden.

(Tekst : Jef Pets - Foto’s : Sien Verstraeten - www.broder.be)

Klik op de foto hierna voor de beeldmontage van Sien Verstraeten.