LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
TENTOONSTELLING LANCASTER NN775 TE GLABBEEK

Het verlengd weekend van 28 april tot 1 mei 2017 organiseerde het gemeentebestuur te Glabbeek een tentoonstelling rond het bergen van de Lancaster NN775.
Tevens werd er voor de crew een gedenkteken onthuld voor het gemeentehuis van Glabbeek. Een propeller die bij de opgraving werd teruggevonden staat hierbij centraal. Onder de schroef werd een gedenkplaat aangebracht ter nagedachtenis van de bemanning van deze Britse bommenwerper.
Naast alle ceremonies en inhuldigingen in aanwezigheid van de familieleden van de bemanning werd de tentoonstelling geopend die in het teken stond van 'Het leven in Glabbeek tijdens WO II'. In een tent naast het Parochiecentrum Glazuur werden tal van de opgegraven onderdelen van de NN775 opgesteld. De tentoonstelling werd door vele mensen bezocht. Guido was van de partij en bracht enkele mooie beelden van deze tentoonstelling met zich mee.
De opgraving vond plaats in het weekend van 11 -13/11/2016 in de Pamelenstraat te Bunsbeek (Glabbeek). Op 15/11/2016 bracht ik een bezoek aan de site waar de onderdelen werden gereinigd en gesorteerd, zie ons artikel hier.

(Tekst : Jef Pets - Foto's : Guido Van Roy)

Klik op de foto en bekijk de beelden van de tentoonstelling.