LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
PERSBERICHT LUCHTHAVEN ANTWERPEN 30/03/2018

Paasuittocht

Steeds meer Belgische vakantiegangers kiezen de paasvakantie als tweede vakantieperiode van het jaar. Vooral de regionale luchthavens kennen een sterke stijging, zo noteert TUI 25% meer passagiers voor luchthaven Antwerpen ten opzichte van de paasvakantie 2017.

Over Stobart Air
Stobart Air opereert tot 940 vluchten per week over 43 routes in 11 Europese landen vanuit verschillende basissen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Stobart Air werkt onder het Aer Lingus Regional merk als onderdeel van een franchise-overeenkomst met de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland, Aer Lingus, en exploiteert Flybe-routes vanaf de luchthaven London Southend, en het eiland Man. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 570 medewerkers.

Over Londen Southend Airport
Het jaarlijkse reisonderzoek van Which? (de grootste onafhankelijke consumentenorganisatie in het Verenigd Koninkrijk ) heeft London Southend Airport als beste Londense luchthaven uitgeroepen voor de vijfde keer op rij (2013-2017). De luchthaven heeft een eigen directe treinverbinding naar Liverpool Street in hartje Londen met snelle en frequente treindiensten tot acht treinen per uur. De luchthaven London Southend, die speciaal voor passagiersgemak werd gebouwd, beschikt over een aantal aantrekkelijke kenmerken:
15 minuten van 'vliegtuig naar trein';
tot acht treinen per uur in piektijden;
ongeveer 53 minuten directe verbinding naar het Londense Liverpool Street Station;
ongeveer 44 minuten directe verbinding naar Stratford Station, gelegen naast het Olympisch Stadium en Westfield Shopping Center.

Over Antwerp Flanders International Airport
De internationale luchthaven van Antwerpen maakt deel uit van de Franse groep Egis en bestaat uit een LEM-LOM beheersstructuur. Hierbij staat Egis in voor de commerciële uitbating van de luchthaven (LEM), de overheid (LOM) is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Drie luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar 13 bestemmingen. Naast lijnvluchten worden er charters, privévluchten en trainingsvluchten aangeboden vanop deze luchthaven. De luchthaven is kleinschalig en staat bekend om zijn snelle check-in, korte wandelafstanden en betaalbare parking.
In 2017 telde de luchthaven van Antwerpen 273.167 passagiers en 37.511 bewegingen.

Perscontcact - Luchthaven Antwerpen
Catherine Stuyck
catherine.stuyck@antwerpairport.aero  0495 487697

Klik op de foto hieronder en bezoek de officiele website van de Antwerpse Luchthaven.