LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
DE WARMSTE VLUCHT

De voorlaatste week van december staat bij vele mensen onder ons al een tijdje bekend als "de warmste week" van "Music for life", een organisatie georganiseerd door radio zender Studio Brussel waarbij voor eender welk goed doel geld wordt ingezameld.

Ook de Belgische Luchtcomopnent deed bij deze editie een mooie duit in het zakje.
Althans, ze zorgden op een originele manier voor een mooie bijdrage door het organiseren van ... een “Warmste Vlucht”.
Die 'Warmste Vlucht' kwam tot stand op initiatief van de Comopsair / IPR, de communicatiedienst van de Luchtcomponent.

15 december 2017 : op het 40ste smaldeel in Koksijde werden er door de Belgische Luchtmacht 2 Sea King vluchten georganiseerd voor in totaal 2 maal 8 personen. Eén vlucht vond plaats in de ochtend bij zonsopgang en de tweede groep gelukkigen ging de lucht in rond zonsondergang.
Mensen konden voor dit uniek gebeuren een bod plaatsen waarbij de 8 hoogste bieders voor elke vlucht werden uitverkozen als de gelukkigen en zo dus een unieke belevenis mochten ervaren in de alom gekende trouwe Sea King helikopter.

Het album bevat foto's van een trainingsvlucht 's middags "RS02" met enkele mooie "fly by's", de avondvlucht met de 8 winnaars "RS05" en ook nog een "groundrun" van de NH90 "RN-04".

Te vermelden valt dat het initiatief een mooi bedrag van 9479 euro opleverde. Het geld werd geschonken aan FONAVIBEL, het nationaal hulpfonds voor slachtoffers van het Belgische Vliegwezen.

(Tekst en foto’s : Giano - met dank aan Comopsair & Fonavibel)

Klik op de foto van het team dat de cheque overhandigde in Wachtebeke.