LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FLY ZOLO AANKOMST EN VERTREK ZARA SAINT-HUBERT CANADA

25 augustus 2021 maakte Zara op haar wereldreis een tussenstop in Canada, meerbepaald op het vliegveld van Saint-Hubert (CYHU) gelegen in Montréal in de regio Quebec. Hierna kan u een greep uit het artikel vinden uit de blog van Pierre Gillard. Pierre studeerde in België af als industrieel ingénieur en verhuisde in 1998 naar Canada. Daar geeft hij als professor les aan de Nationale Luchtvaartschool in het Canadese Saint-Hubert. Pierre gaf me de toestemming om een artikeltje te maken en zijn beeldmateriaal er aan toe te voegen waarvoor onze hartelijk dank.
Zara die op 18 augustus 2021 op haar wereldtour vertrok op Kortrijk-Wevelgem (zie ons artikel hier) landde rond het middaguur op Saint-Hubert en werd er onthaald met de traditionele waterdouche. Vervolgens werd Zara onder luid applaus begeleid naar het ENA (Ecole Nationale d’Aérotechnique) voor het protocollaire onthaal. Zij werd niet alleen ontvangen door de directie van de luchtvaartschool maar ook door de studenten en leerkrachten van het ENA. Consulaire delegaties uit België en Groot-Brittannië alsook de luchthavenautoriteiten van Saint-Hubert waren van de partij. In de namiddag werd Zara’s Shark met registratie OM-S443 ondergebracht in loods D60 voor onderhoudswerken uitgevoerd door techniekers van het ENA.
Donderdagochtend 26/08/2021 kwam Pierre omstreeks 08.00 uur toe op het ENA. Zara's vliegtuig stond al buiten en werd nagekeken en getankt.
Zara zat op de vloer van de D60-hangar en was volop bezig met de voorbereidingen van haar volgende vlucht naar New York.
Als we zeggen dat Zara solo de wereld rondgaat, is het echt solo. Ze heeft geen team voorhanden om haar te volgen of haar te helpen bij het voorbereiden of uitvoeren van haar vluchten. Ze regelt alles zelf: de vluchtplannen, het weer, de contacten met de autoriteiten, de shots met de GoPro, de animatie van sociale media.
Donderdag, rond 10.00 uur, vertrok Zara vanaf Saint-Hubert naar New York JFK. We wensen haar veel succes met haar gedurfde onderneming. Zara’s reis kan je volgen op haar website en via sociale media.

(Tekst en foto’s : Pierre Gillard)

Klik op de foto van Zara in volle voorbereiding voor haar vlucht.