LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
DOELLANDINGEN 2022 URSEL - EBUL

Op Paasmaandag 18 april 2022 werden er door de Vliegclub Ursel opnieuw doellandingen georganiseerd op het militair domein van Ursel. Inschrijven was mogelijk met een clubtoestel of met eigen vliegtuig in de verschillende categorieën zoals: normal, student, taildragger, ULM en helikopter. Het weer was zonnig en er waaide een lichte crosswind over de baan 07 die de ganse dag in gebruik was.
De eerste deelnemers begonnen aan hun proef om 10 uur. Iedereen kreeg 2 kansen om zo dicht mogelijk na de treshold streep aan de grond te komen. Ook de kwaliteit van de landing zelf werd beoordeeld en zorgde mogelijk voor extra punten in het klassement.
En zo ging het de ganse dag door tot ongeveer 15.30 uur. Piloten wisselden elkaar telkens af in de toestellen van de club. Af en toe kwamen er ook private vliegtuigen zoals de Savage Cub van Luc en de Pitts van Peter uit Overboelare. Deze laatste heeft onlangs zijn Engelse registratie G-FDPS omgeruild voor een nieuwe Belgische registratie OO-PIT.
Deelnemers met een helikopter waren er dit keer niet bij. Maar we kregen in de namiddag wel een mooie verrassing met de komst van 2 Gazelle helikopters uit Zomergem, nl. de N700SH en de OO-XDT. De OO-XDT is een SA.342M die het camouflage kleurschema heeft behouden uit een vorig leven bij de A.L.A.T.
De Gazelle met bouwjaar 1984 was vroeger in dienst bij de Aviation Légère de l’Armée de Terre in Frankrijk en vliegt sinds kort in ons land.
Tijdens de talrijke vliegbewegingen was het aangenaam vertoeven op het terras van de gezellige cafetaria. Het weer was prima en de sfeer excellent. Het was een geslaagde editie, een dikke proficiat aan al de winnaars en dank aan de organisatoren!

(Tekst & Foto's : Raymond De Clercq)

Klik op de foto hierna voor het beeldverslag dat Raymond voor ons met zich meebracht.