LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
BRASSCHAATSE ZWEEFVLIEGCLUB - BZC

Op het vliegveld van Brasschaat (EBBT) zijn twee vliegclubs actief, met name de Motorvliegclub Brasschaat, MVCB afgekort, en de Brasschaatse Zweefvliegclub, BZC.
De zweefvliegclub werd in volle seizoen 2018 geteisterd door een brand in de hangaar. De brand hield lelijk huis en beschadigde enkele toestellen van de MVCB. De tol voor BZC lag echter veel hoger. Minstens 6, mogelijk 7 van hun vliegtuigen werden volledig vernield. Enkele éénzitters bleven nagenoeg gespaard.
De Brasschaatse Zweefvliegclub is en was niet van plan om bij de pakken te blijven zitten en startte onmiddellijk met de heropbouw van de club. Er zal nog veel werk aan de winkel zijn, maar de club heeft er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken.
Zij huurden onder andere enkele tweezitters om hun zweefactiviteiten verder te kunnen zetten.
Na een aangename ontmoeting tijdens het jaarlijkse Flying Festival, kreeg ik de toestemming om de club een bezoek te brengen op 21 oktober 2018.
Na een hartelijk onthaal van de leden mocht ik, mits inachtname van de nodige veiligheidsprocedures,  naar hartenlust fotograferen. Vandaar deze reportage met BZC als “club in de kijker”.
Ik hoop dat de vereniging zo snel mogelijk terug op volle kracht kan opereren en in 2019 er terug vol kan tegenaan gaan.
Met dank aan de leden van de club, inzonderheid de Heer Rudi Van Havermaet voor de toestemming om de club op het terrein te mogen bezoeken.

(Tekst & Beeldmateriaal : Jef)

Klik op de foto's en bekijk respectievelijk de foto's en een filmpje.