LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
RAND AIRPORT AIR SHOW 2022

Een voormalige collega op het werk ruilde in 2007 België voor Zuid-Afrika. Daar bouwde hij samen met zijn echtgenote een eigen, inmiddels gerenommeerd, reisbureau uit : Pongoa Travel & Tours inclusief een eigen guesthouse “Ponciana” in Hartbeespoortdam (Ifafi) Zuid-Afrika. Ronny maakte de hiernavolgende reportage van een trip naar Rand Airport  (FAGM) en was bereid om deze met Lunak te delen, waarvoor onze hartelijke dank!

Pongoatravel was op 04/09/2022 present op de Rand Air Show 2022 op Rand Airport in Germiston - Johannesburg, Zuid-Afrika.
De Rand Air Show wordt jaarlijks gehouden en toppiloten tonen al hun vliegkusten in aerobatics en precisievliegen. Zuid Afrikaanse stuntpiloten staan trouwens bekend als mee van de beste ter wereld.
Er vlogen historische en moderne vliegtuigen mee, evenals een zakenjet om er maar een paar te noemen. Door de corona-maatregelen was de Air Show voor 2 jaar onderbroken en blijkbaar hadden veel enthousiaste liefhebbers te lang op hun honger moeten zitten want deze editie werd dan ook massaal bijgewoond met meer dan 25000 bezoekers.
Het was een constante show van 10:00 tot 16:00 u.
De show begon al direct spectaculair toen 2 kort-en smal gejurkte dames in een helikopter moesten stappen. Het lukte met veel moeite en nadat het ganse publiek ook gezien had dat ze (gelukkig) bijpassende rode slipjes droegen. Ik onthoud me voor de eventueel gegadigden om deze foto's te publiceren. Maar vandaag werd nogmaals bewezen dat een goede telelens altijd unieke beelden oplevert.
Om het feestje af te sluiten vloog er nog speciaal een passagiersvliegtuig van South African Airlink over de luchthaven en voor het talrijke publiek. Het schitterende weer met een azuurblauwe hemel maakten de dag compleet.
Voor de historische achtergrond omtrent Rand Airport verwijzen we graag naar het artikel van Ronny dd 12 juni 2022.
Met dank aan Ronny voor zijn bereidwilligheid om deze unieke beelden met ons te delen.

(Tekst & Beeldmateriaal: Ronny Van den Hoeck)

Klik op onderstaande foto’s voor het beeldmateriaal dat Ronny ons bezorgde uit Zuid-Afrika.