LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FAS VLUCHT BOEING 737 WEVELGEM (EBKT) - ZAVENTEM (EBBR)

Op zondagavond 24 oktober werd er door Flanders Aviation Society ( FAS Wevelgem ) voor de leden een vlucht georganiseerd met een Boeing 737-800 van TUI Belgium van Wevelgem naar Zaventem.
Omdat de parking op de luchthaven al vol stond met wagens van reizigers die verwacht werden met een TUI vlucht uit Girona, werd ons verzocht om te parkeren bij Krefel en Metro iets verderop in de straat. Daar ontvingen wij onze instapkaart en een polsbandje.
Van daar uit was het een kleine wandeling tot aan het luchthavengebouw.
De Boeing 737 OO-JAQ met vluchtnummer TB9770  komende van Girona landde om 19.53 uur in Wevelgem. Nadat de reizigers van deze chartervlucht het gebouw hadden verlaten konden wij inchecken met de gebruikelijke veiligheidsprocedures zoals op elke internationale luchthaven. Bij het instappen was het mogelijk om een kijkje te nemen in de cockpit en eventueel wat vragen te stellen aan Nander Lavaert, de First Officer op deze vlucht, die ons samen met zijn vader Captain Lieven Lavaert naar Zaventem zou vliegen.
Omwille van de strenge veiligheidscontrole en het maken van vele foto’s in de cockpit zijn we pas om 22.57 uur kunnen opstijgen van baan 24.
Met gedimde lichten in de cabine klommen we naar 4000 ft, maar daar was veel nevel en zagen we niets meer op de grond. Even later zakten we terug naar 3000 ft en hadden we een prachtig zicht op het met lichten bezaaide landschap onder ons. De vlucht verliep verder heel kalm en om 23.21 uur zijn we geland op baan 19 in Zaventem.
Na het van boord gaan was het nog een heel eind stappen naar platform 16 waar 3 autobussen klaar stonden om ons terug naar Wevelgem te brengen. Onderweg konden we bij een bekertje champagne nog nagenieten en gezellig bijpraten met vrienden.
Hartelijk dank aan het team van FAS Wevelgem en in het bijzonder aan Guido Bouckaert die deze speciale vlucht met TUI Belgium heeft georganiseerd.

(Tekst en foto’s : Raymond De Clercq)

Klik op onderstaande foto voor het beeldverslag van Raymond.