LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
ZWEEFKAMP 2021 KAZM MEEUW

Tijdens derde en de vierde week van juli vond het jaarlijkse zweefkamp plaats van de Koninklijke Antwerpse Zweefclub Meeuw. Iedereen van de deelnemers werd voorafgaandelijk getest op corona om zoveel mogelijk risico op besmetting te vermijden. Gedurende het verloop van het kamp werden de vigerende richtlijnen inzake preventie nauwgezet opgevolgd. Het was ondertussen al het 18de kamp dat de Meeuw organiseerde. Hun eerste kamp startte in 2004. De eerste week viel letterlijk in het water en werd er gezocht naar alternatieven om de tijd zo aangenaam mogelijk door te brengen.
Op het zweefkamp 2021 waren er 17 leerlingen en 25 solisten aanwezig. De instructie van de aspirant-zweefvliegpiloten gebeurde op drie tweezitters van de club meerbepaald op de Twin Astir II’s. Hierbij werden de leerling-piloten onder de arm genomen door 14 ervaren instructeurs. Gedurende de twee weken werden de zweefvliegtuigen omhoog getrokken door Piper Cub’s die bemand werden door een 10-tal vakkundige sleeppiloten.
Tijdens het kamp werden 5 nieuwe solo-zweefvliegpiloten gevormd, waarvoor een dikke proficiat!
Zoals gebruikelijk zette iedereen van de Meeuw hun beste beentje voor om het kamp 2021 tot een grandioos succes te maken.
Met dank aan de leden van KAZM voor de geboden faciliteiten en de nodige informatie om dit artikel te kunnen realiseren.
Afspraak volgend jaar op zweefkamp 2022 - 19de editie, graag tot dan!

(Tekst & Foto’s : Jef Pets)

Klik op de foto hieronder voor enkele sfeerbeelden.