LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
OPENDEUR VLIEGVELD OVERBOELARE

Het geplande opendeurweekend in Overboelare van 5 en 6 augustus werd omwille van de minder gunstige weersvoorspellingen uitgesteld naar 12 en 13 augustus. Tijdens het daaropvolgende weekend waren de weersomstandigheden toch een heel stuk beter. Op zondagnamiddag was er eerst nog veel zon maar nadien kwamen er toch veel grijze wolken aanzetten die roet in het eten gooiden.

Een aantal bezoekende vliegtuigen en ULM’s waren van dichtbij te bewonderen, er was zelfs een Sheibe Falke motorzwever uit Saint-Hubert naar de graspiste in EBGG afgezakt. Andere bezoekers kwamen met hun pareltjes van o.a. Baisy-Thy, Brasschaat, Kiewit en Wevelgem.
Zweefvliegtuigen van het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix werden regelmatig opgetrokken met de lier of soms ook met een Bellanca Scout om initiatievluchten uit te voeren. Het lokale Pitts team Luc Coesens en Peter Van Israël brachten met hun kleurige tweedekkers een mooi staaltje formatievliegen. Even later stelde Peter Van Israel ons ook zijn mooie Gazelle helikopter van Dreamz Concepts voor tijdens enkele lage doorvluchten.

De publieke opkomst was tijdens de namiddag zoals gewoonlijk tamelijk groot want het is altijd aangenaam vertoeven op dit gezellig klein vliegveld.
Het Wereldoorlog 2 kamp en de bijhorende militaire voertuigen waren echter wel al present tijdens het voorgaande weekend van 5 en 6 augustus, die hebben we nu dus gemist.

We kijken al uit naar volgend jaar en hopelijk kan dan alles opnieuw samen doorgaan.

(Tekst & Foto’s : Raymond De Clercq)

Klik op de affiche hieronder voor het beeldverslag van Raymond.