LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
OLDTIMER FLY & DRIVE IN SCHAFFEN

De 35ste editie van de oldtimer Fly/Drive In greep plaats op 11 en 12 augustus 2018 op het vliegveld van Schaffen - Diest.
Anders dan de vorige jaren had ik de intentie om zoveel mogelijk van de bezoekende vliegtuigen voor de lens te nemen bij landing of vertrek.
Ik heb maar even een glimp gaan opvangen van de andere activiteiten en standen gekoppeld aan het evenement.
Zaterdag heerste er een drukte van jewelste op de Diestse graspiste, van omstreeks 11.00 uur tot en met 18.00 uur ging er bijna geen minuut voorbij zonder dat er een vliegtuig landde of opsteeg.
De bemanning van de Seaking gaf een sar-demonstratie. Deze alom gekende wentelwiek is dit seizoen bezig aan zijn farewell-tour omdat deze Mk48’s begin volgend jaar definitief uit dienst worden genomen bij de Belgische Luchtmacht.
De Rode Duivels op Marchetti SF-260 vertrokken voor een flyby boven het circuit van Zolder (24 uur van Zolder) en gaven een mooie demo formatievliegen nadat zij van de autorenbaan van Zolder-Terlamen terug in Schaffen aankwamen.
Zondag zakte Raymond af naar Schaffen en bracht een reeks schitterende foto's mee met tal van toestellen die zaterdag niet van de partij waren.
Met dank aan de mensen van DAC (Diest Aero Club) voor de toffe dag die wij er mochten beleven.
Tot de volgende editie !

(Tekst : Jef - Foto’s : Raymond en Jef)

Klik op de foto van de Seaking voor de fotoreeks van zaterdag, klik op de Piaggio voor die van zondag.