LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
BELGIAN OPEN AEROBATIC CHAMPIONSHIP KOKSIJDE

Op 3 en 4 juli was er op de basis Koksijde het Belgian Open Aerobatic Championship dat werd ingericht door de West Aviation Club. Aan het clubhuis stonden langs de taxibaan enkele vliegtuigen en helikopters, waaronder ook de toestellen van de club, netjes opgesteld. De rij was nog aangevuld met één van de twee laatste Alouette III helikopters die weldra uit dienst zullen genomen worden.
Op het einde van de publieke zone was ook nog de Sea King RS-03  te bezichtigen.
Rond 11.50 u begonnen de Red Devils aan een uitgebreide mooie demo die een half uur heeft geduurd. Daarna was er een korte demo met de tweede nog resterende Alouette III, de M-2. Vervolgens gaf Gerrit Ghyllebert een voorstelling met zijn ELA Eclipse gyrocopter. Rond 13.00 u steeg Alex Hory op met de Extra 330 F-HIGS als eerste deelnemer van dit kampioenschap.
Om 14.10 kregen we nogmaals Gerrit te zien met zijn zwarte gyrocopter.
De Extra 330 F-HIGS steeg om 14.30 u voor de tweede maal op, deze keer bestuurd door Cyrial Talon, die evenals Alex Hory een voortreffelijke acro voorstelling ten beste gaf. Een demo met een NH-90 van de basis Koksijde was voorzien om 15.00 u, maar dit ging niet door. Op het programma stond nog een tweede demo van de Red Devils om 16.15 u, maar de weersomstandigheden werden slechter en we hebben daar niet meer op gewacht. Ook voor de deelnemers aan het acro kampioenschap was het weer te slecht geworden. We zijn dan maar stilletjes naar huis vertrokken. Hopelijk is het volgend jaar beter weer. De organisatie had nochtans alles in het werk gesteld om dit evenement veilig en comfortabel te laten verlopen. Het weer was nog maar eens de spelbreker.

(Tekst & Foto's : Raymond De Clercq)

Klik op de Extra 330 met Alex Hory voor Raymond's beeldreportage.