LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
VIERING 25 JAAR ANTWERPEN - LONDON CITY

Op uitnodiging van VLM Airlines en de Internationale Luchthaven Antwerpen, mocht Lunak op 15 mei 2018 aanwezig zijn op de viering van het 25 jarig bestaan van de verbinding Antwerpen - Londen City.
In 1993 vloog VLM voor het eerst naar London-City, in 2008 werd de bestemming overgenomen door Cityjet, maar momenteel wordt de route opnieuw gevlogen door VLM Airlines.
Dit jaar bestaat de route een kwarteeuw. Deze 25 ste verjaardag werd op de Antwerpse Luchthaven gevierd met cupcakes en een verjaardagstaart voor de passagiers die op de ochtendvlucht naar Londen incheckten.
De taart werd aangesneden door de Antwerpse Burgemeester Bart De Wever. Het eerste stuk was bestemd voor de Commandant van de Antwerpse Luchthaven, Wim Verbist.
Als extra geschenk kregen de mensen nog een doosje Belgische, Antwerpse pralines aangeboden.
VLM vliegt in de week tot drie keer per dag heen en weer naar London City Airport. Op zondag is er één heen- en terugvlucht.
De vluchten worden uitgevoerd door een Fokker F50 waarin 50 passagiers kunnen plaatsnemen.
Voor de gelegenheid werd de Fokker OO-VLQ, die de verjaardagsvlucht uitvoerde, voorzien van een sticker om deze mijlpaal extra in de verf te zetten.

(Tekst en foto’s : Jef)

Klik op de verjaardagstaart.