LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20210627 PILOT CAREER DAY SKYWINGS FLIGHT TRAINING

Skywings Flight Training organiseerde op 27 juni 2021 hun Skywings Career Day op de luchthaven van Antwerpen. Men diende zich op voorhand in te schrijven en op basis daarvan werd men ondergebracht in beperkte groep om de rondleiding aan te vatten. Pieter Brantegem begeleidde onze groep doorheen de sessie. Na een verwelkoming kregen we een aantal vertrekken te zien waarin de piloten in spe in alle rust en kalmte kunnen studeren of zich voor te bereiden op hun trainingsvluchten. Vervolgens kregen we tekst en uitleg hoe de opleiding bij Skywings is opgebouwd. Met een prachtige powerpoint, voorzien van een kundige uitleg van Pieter, kregen we zicht op de diverse stadia die de kandidaat-piloten dienen te doorlopen om het uiteindelijke doel te bereiken, het behalen van het brevet van commerciëel piloot.
De missie van Skywings is dan ook als volgt: piloten opleiden voor de burgerluchtvaart met behulp van het beste leermateriaal, lesgevers en infrastructuur en in een authentieke “airline omgeving” vanaf de eerste tot de laatste dag. Ons team maakt je “airline-ready” voor je eerste job als professioneel piloot.
Verder kregen we nog een bezoek aan de nagelnieuwe similator van de Airbus A320 en de simulator op Diamond DA42. Bij een hapje en een drankje kon men in de loods de lestoestellen van kortbij bezichtigen en een babbeltje maken met instructeurs en leerling-piloten.
Met dank aan alle mensen van Skywings dat ik deze prachtige sessie van hun Career Day mocht bijwonen.


(Tekst & Foto's : Jef Pets)

Klik op de foto hieronder voor het beeldverslag.