LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
OPEN HOUSE EUROPILOT CENTER

Zaterdag 4 september 2021 vond op de pilotenschool EuroPilot Center een Open House plaats. EuroPilot Center is gevestigd op de luchthaven van Antwerpen. In 2008 begonnen Leen en Kay met bescheiden middelen aan de opbouw van hun pilotenschool. Het werd een succesverhaal waarbij ze al snel uitgroeiden tot een volwaardige vliegschool met alles erop en eraan. In 2011 kreeg werd de huidige naam EuroPilot Center officieel boven de doopvont gehouden. EPC was aanvankelijk met één kleine kantoorruimte gehuisvest in het luchthavengebouw van Antwerpen. Al snel werden dat drie van dergelijke ruimtes. In 2014 nam EuroPilot Center zijn intrek in hun eigen nagelnieuwe gebouw net buiten de Antwerpse luchthaven. In 2015 opende EuroPilot Center onder de naam Socal Pilot Center een Amerikaanse pilotenschool gelegen in de Coachella Valley, nabij Palm Springs Californië USA. Met slechts 3 dagen neerslag per jaar en steeds ideale weersomstandigheden om te vliegen was het een logische keuze om ook daar een vliegschool op te starten. Het EPC gebouw in Antwerpen werd in september 2020 vergroot met extra ruimtes om er briefingrooms en een vluchtsimulator in onder te brengen. In Californië wordt de opleiding gegeven op Cessna Skyhawk, in België eveneens op Cessna Skyhawk en op Diamond DA-42. Tot hier het korte overzicht van het ontstaan van EPC tot op de dag van vandaag.
De Open House was een succes te merken aan de talrijke opkomst van geïnteresseerden om een pilotenopleiding aan te vatten.
Studenten en instructeurs namen al de tijd om de bezoekers een klaar en duidelijk beeld te schetsen over de inhoud van de verschillende opleidingen die EPC in de aanbieding heeft.
Hun Airline Career Program (ACP) bv is gespreid over 22 maanden. Een eerste periode van 4 maanden met training in België wordt gevolgd door 3 maanden opleiding in Californië en het programma wordt afgesloten na nog eens 15 maanden vervolmaking in eigen land.
In het gebouw kon men onder de deskundige leiding van ervaren piloten een vlucht maken op de I-Jet, DA-42 en de full-motion Cessna Simulators.
Verder kon men buiten nog een bezoek brengen aan de vliegtuigen van de pilotenschool. Aan de loods stonden een éénmotorige Cessna 172S Skyhawk SP en een tweemotorige Diamond DA-42 Twin Star opgesteld. Men kon er plaatsnemen in de cockpits waarbij men tekst en uitleg kreeg over de capaciteiten van deze opleidingstoestellen.
Met dank aan al de mensen van EuroPilot Center voor de gastvrijheid en de geboden faciliteiten.

(Tekst en foto's : Jef Pets)


Klik op de foto hieronder voor de fotoreportage.