LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
STAMPE FORMATION OVERVLIEGT SCHIJNDEL (NEDERLAND)

Vanuit Nederland kwam het verzoek om met enkele Stampe & Vertongen SV-4’s een Flyby uit te voeren in de omgeving van het Nederlandse Schijndel. Het geheel kaderde in de herdenking van 75 jaar bevrijding en de betrokkenheid van de gemeenten bij operatie “Market Garden”, verfilmd onder de titel : "Een brug te ver".
Op de grond waren er tal van herdenkingen georganiseerd met militaire voertuigen en diverse tentoonstellingen.
8 SV-4’s  namen deel aan de herdenkingsvlucht boven Nederland op woensdag 23 oktober 2019. Zeven toestellen vertrokken op de luchthaven van Antwerpen, één SV vervoegde de formatie boven Sint-Truiden.
Eens “on target” werden er Flyby’s gevlogen over Sint-Oedenrode, Schijndel, kasteel Heeswijk, Veghel en Germonde.
De formatie streek vervolgens neer op het vliegveld van Budel (EHBD) om bij te tanken en een rustpauze te nemen. Hierna kozen de SV4’s opnieuw het luchtruim richting hun thuisbasissen Sint-Truiden en Antwerpen.
Met dank aan het Stampe Formation team, inzonderheid piloot Christian, en Thijs Hellings die ons enkele foto’s  bezorgde van de activiteiten op de grond.

(Tekst : Jef - Foto’s : Thijs Hellings en Jef)

Klik op de foto van het kasteel Heeswijk en bekijk de foto's van deze missie, klik op de tweede foto voor een filmimpressie van de vlucht.