LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20220702-03 : FLY-IN MODEL AERO SPORT HEIST - MASH

De Fly-In en Open Deur dagen op 02 en 03 juli 2022 op onze RC-Modelvliegclub MASH editie 2022 was een succes!
MASH staat voor Model Aero Sport Heist. Ons terrein, RC-modelvliegveld, is gelegen langsheen de Wiekvorstsesteenweg meerbepaald in de Wiekevorstse-Goorweg te Wiekevorst, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg.
De corona-perikelen gooiden twee jaar lang roet in het eten waardoor de organisatie van de Mash Fly-In in 2020 en 2021 door het feest-comité terecht als “not done” werd beschouwd. Hierbij werden de redeneringen en de aanbevelingen van de covid-experten nauwgezet en nauwlettend opgevolgd, niet alleen voor de Fly- In maar ook bij onze dagdagelijkse vliegactiviteiten op de club.
Nu alles, en hopelijk verandert het binnenkort niet nog eens, opnieuw mogelijk werd en wordt, staken een aantal leden (organisatoren - Mash fly-in) weerom de handen in mekaar om de editie 2022 voor te bereiden.
Al het nodige werd gedaan om piloten en toestellen te verzamelen en uit te nodigen om er na twee jaar inactiviteit nog eens een lap op te geven. Hun inspanningen hebben zeker hun vruchten afgeworpen want er waren nog nooit eerder zoveel gastvliegers en toeschouwers komen opdagen in vergelijking met vorige edities.
Het bewijs dat mensen de luchtvaart en het vliegen (kleinschalig of mandragend) nog altijd begeesterd net zoals dit het geval was bij onze “voorvaderen” die er van droomden om ooit te kunnen vliegen als een vogel in de lucht.
De snoepdroppingen voor de jongste enthousiastelingen kenden dit jaar ook weer een ongekend succes. De kinderen bleven uit alle hoeken van het vliegveld opdoemen om hun buit, gedropt uit een vliegtuig, gretig te vergaren.
Onder het goedkeurend en toeziend oog van enkele hooggeplaatste verantwoordelijken in de luchtvaartwereld en de modelvliegwereld kon onze club terugblikken op een super geslaagd weekend dat alle verwachtingen overtrof.
Een dikke proficiat aan het organiserend comité, het bestuur, de clubleden en hun familie om er een groot succes van te maken.
Spijtig genoeg kon ik er door uitzonderlijke omstandigheden niet aanwezig zijn, maar dankzij mijn zoon en zijn fotografische bijdrage, was ik er, zij het dan virtueel, getuige van dat alles perfect en tot in de puntjes is verlopen.
Een dikke pluim en een welgemeende proficiat aan iedereen die bijgedragen heeft bij  het succesvolle verloop van de Mash Fly-In editie 2022.
Voor zij die er (vorige edities) al bij waren en voor hen die er nog niet eerder op aanwezig waren, hetzij als rc-piloot of toeschouwer, noteer voorlopig alvast het eerste weekend van juli 2023 in jullie agenda om te komen kijken of om deel te nemen.
Proficiat aan al mijn clubgenoten en dank voor jullie begrip dat ik spijtig genoeg verstek diende te laten om de gekende redenen.

(Tekst : Jef Pets (op aangeven van Sam en onze clubgenoten) - Foto's : Sam Pets)

Klik op de foto's hieronder voor een algemeen beeld (over de twee dagen) en vervolgens alle foto's  van zaterdag apart en zondag apart ten behoeve van de piloten met hun toestellen.