LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
Vlucht Tante Ju 02/09/2017

Met nieuwjaar (2017) kreeg ik van mijn zoon en schoondochter een rondvlucht cadeau. Het vliegtuig waarin ik zou meevliegen was een Junkers JU-52 ook gekend als “Tante Ju”.
De JU52 was een driemotorig transportvliegtuig dat voor allerhande doeleinden werd ingezet zowel voor- als tijdens Wereldoorlog II. Het was qua inzetbaarheid vergelijkbaar met de tweemotorige C-47 (DC-3).
Aangezien de rondvluchten die door JU AIR uitgevoerd worden een gigantisch succes kennen, was de eerstvolgende mogelijkheid om mee te vliegen pas op 02/09/2017.
Inchecken gebeurde op de luchthaven van Mönchengladbach (EDLN) en de “Tante Ju” van dienst werd de, in 1939 gebouwde Junkers 52, met serie nummer 6610 en Zwitserse registratie HB-HOB.
Het was indrukwekkend te ervaren dat het volgeladen toestel al op zeer korte afstand loskwam van de startbaan. De drie zacht zoemende motoren zorgden voor aangename achtergrondmuziek gedurende de rest van onze vlucht.
We overvlogen Krefeld, de luchthaven van Dusseldorf, Dusseldorf stad, Ober- en Niederkassel. We deden eveneens een overvlucht boven de Mungstener Brucke. De stalen boogbrug verbindt de steden Remscheid en Sollingen en overspant het dal van de Wupper. De Mungstener Brucke is de hoogste spoorwegbrug in Duitsland (107 m hoog, 465 m lang).
Na een klein uur vliegen maakten we een zachte landing op het vliegveld van Mönchengladbach.
Een onvergetelijke vlucht, waarvoor dank aan Isabelle & Sam.

(Artikel Jef - Foto's :  Sam & Jef)

Klik op de foto's en bekijk respetievelijk de fotoreportage, het korte filmpje (05 minuten) en de langere versie (12 minuten).