LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20221115 BRUSSELS AIRLINES PRESENTEERT TRIDENT

Op 15/11/2022 presenteerde Brussels Airlines haar nieuwe Belgische icoon "Trident".
Hierna kan u de inhoud van het persbericht terugvinden.

Eerste vlucht naar Parijs op 16 november

Brussel, 15 november 2022 - Brussels Airlines presenteert een gloednieuwe Belgian Icon - vliegtuig met speciale livery - en onthult de nieuwe Trident. Bij de introductie van de eerste versie in 2016 was het vliegtuig uitsluitend gewijd aan de Rode Duivels. Vandaag onthult de luchtvaartmaatschappij met trots een vliegtuig dat zowel het mannelijke Belgische voetbalteam als de Red Flames, het nationale vrouwenteam, vertegenwoordigt. Het rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, de perfecte mix van de logo's van beide teams. Dat is precies wat het vliegtuig symboliseert: “We are not complete until we are together”. De nieuwe Trident stijgt morgen voor het eerst op van Brussels Airport naar Parijs.

Vele studies tonen dat genderstereotypen in de sport nog steeds wijdverspreid zijn en dat er te weinig aandacht is voor meisjes en vrouwen. Brussels Airlines is trots dat het een kleine bijdrage kan leveren aan het doorbreken van die barrières door onze Red Flames in de kijker te zetten, naast onze Rode Duivels.

“Als ambassadeur van België is het voor ons al jaren een eer om de officiële luchtvaartmaatschappij van zowel de Rode Duivels als de Red Flames te zijn. Vanaf vandaag kunnen we de wereld tonen hoe we dat ambassadeurschap voor beide teams op gelijke voet stellen, door onze nieuwste Belgian Icon op te dragen aan zowel de Rode Duivels als de Red Flames. Dit is een statement om te pleiten voor gelijke kansen en opportuniteiten voor iedereen, in het voetbal, en daarbuiten.”
Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

“We are not complete until we are together”
Tijdens de officiële ceremonie onthulden teamcaptains Tessa Wullaert en Eden Hazard de nieuwe Trident in aanwezigheid van medewerkers van Brussels Airlines, de Red Flames, de Rode Duivels en een delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, de perfecte mix van de logo's van beide teams. Dat is precies wat het vliegtuig symboliseert: “We zijn niet compleet tot we samen zijn".

Het was opnieuw André Eisele, Europa's meest ervaren XXL-Airbrush kunstenaar en omschreven als 'the painting machine', die de nieuwe Trident met de fijnste airbrushtechniek beschilderde.

“We zijn erg blij en trots met een partner als Brussels Airlines die dezelfde waarden uitdraagt als de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Deze Trident waarin de Red Flames een even prominente plaats krijgen als de Rode Duivels, is daarvan een mooi voorbeeld. Daarnaast is Brussels Airlines een garantie op flexibiliteit en hulpvaardigheid, twee belangrijke troeven om de verplaatsingen van onze nationale elftallen in optimale omstandigheden te laten verlopen. En dat ook elke reiziger met de Trident in de stoel van Eden Hazard of Tessa Wullaert kan vliegen, maakt het plaatje compleet.
Peter Bossaert, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Nieuwe Trident stijgt op naar Parijs voor eerste vlucht

Het vliegtuig met registratienummer OO-SNO is een vliegtuig voor middellange afstand (Airbus320) en zal verschillende Europese bestemmingen aandoen. De allereerste vlucht (SN3633) vertrekt morgen rond 08.15 uur plaatselijke tijd met Parijs als bestemming.

Oorspronkelijke Trident verliet de vloot na 6,5 jaar

De vorige Trident, gewijd aan de Rode Duivels, werd in april 2016 onthuld en heeft onze nationale mannenploeg naar verschillende wedstrijden gevlogen, waaronder het EK in Bordeaux in 2016 en het WK in Rusland in 2018. Eerder dit jaar vloog Trident ook de Red Flames naar Engeland voor het EK. Eind oktober 2022 werd het vliegtuig teruggegeven aan de leasingmaatschappij na meer dan 8.000 vluchten die passagiers van Brussels Airlines over heel Europa brachten.

Joëlle Neeb - Brussels Airlines

(Persbericht Brussels Airlines dd 15/11/2022 - Foto’s: Photo Credits - Brussels Airlines)

Kilk op de "Trident" hierna en bekijk de foto's die samen met het persbericht werden verspreid.
Klik op de tweede foto voor bijkomende informatie en foto's van de vroegere Trident, de OO-SNA (Guido Van Roy). Vervolgens een foto van de TC-DCF in Pegasus schildering (foto Raymond De Clercq), voor deze A320 in augustus 2022 als OO-SNO werd geregistreerd, en recente beelden van het nieuwe toestel van 16/11/2022 op Zaventem (Guido Van Roy).