LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190915 INTERNATIONAL AIRSHOW SANICOLE

Als sluitstuk van de Limburgse driedaagse kon de Internationale Sanicole Airshow (ondertussen reeds de 41e editie) zich op zondag 15 september verheugen op prachtig weer, een massaal opgekomen publiek (met een uit noodzaak vergrote publiekszone) en een zeer aantrekkelijk en gevarieerd programma.
Na een uurtje voorvliegen van radio-bestuurde modellen (waaronder een Stearman op een schaal van 1 op 3) startte de show om 10.00 h met een eerste voorstelling van onze Belgische F-16 en werd rond 17.00 h afgesloten met de Patrouille Suisse.
Er waren solo demo’s van een Pilatus PC-7 (Oostenrijk), Alpha Jet (Frankrijk), F-16C (Griekenland), Sukhoi Su-27 Flanker (Oekraïne) en Saab SK-37 Viggen (Zweden). Als demoteams vermelden we de Urselse Victors, The Fireflies (GBR-2 Vans RV-4’s), Team Raven (eveneens GBR-5 RV-8’s), de Royal Jordanian Falcons (4 Extra 330’s), de Belgische Red Devils (4 Marchetti’s), het Kroatische luchtmachtteam Wings of Storm (6 PC-9’s), het Franse Breitling Jet Team (6 Aero L-39’s), de Thunder Tigers (gelegenheidsteam van Sq. 31 uit KB met 4 F-16’s) en natuurlijk de Patrouille Suisse (6 Northrop F-5E’s). Ook aan warbirds was er geen schaarste met de Belgisch geregistreerde Hurricane, Spitfire en P- 51 Mustang, de Nederlandse Spitfire en de B-17G “Sally B” uit Duxford.
Aan helikopterzijde kregen we een Franse H120, een Duitse EC-135, een Westland Lynx van de Royal Navy, de Belgische Agusta A109 en de unieke V-22 Osprey van de USAF.
Alvorens aan hun voorstelling te beginnen vloog de Patrouille Suisse enkele formatievluchten samen met het Breitling Jet Team. De Zwitserse uurwerkfabrikant stopt eind dit seizoen met de sponsoring van het team.
Hopelijk mogen we deze patrouille volgend jaar onder een andere naam (en misschien andere beschildering) terugzien.

(Tekst : Marc Van Ryssel - Foto’s : Marc, Sam & Jef)

Klik op de foto's en bekijk de beelden die wij zondag op Sanicole samensprokkelden.