LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
42 nd INTERNATIONAL SANICOLE AIRSHOW 20210910-20210913

Dank zij de versoepeling van de coronamaatregelen keken vele luchtvaartfans reikhalzend uit naar "het" luchtvaartevenement van dit jaar in België: de Internationale Sanicole Airshow.
Vrijdagavond vond de traditionele sunset airshow plaats op Sanicole (EBLE). Zaterdag en zondag volgde er een klassieke show overdag.
Er werden per dag 7500 bezoekers toegelaten op het vliegveld van Leopoldsburg, vandaar dat de organisatie een extra editie op zaterdag op het programma plaatste om toch zo veel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van het vliegfeest. De 7500 plaatsen werden verdeeld over 5 vakken van 1500 personen.
Naast het gebeuren op Sanicole werd op zaterdag een spottersdag georganiseerd op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. De toeschouwers konden er de helikopters en vliegtuigen voor de lens nemen bij vertrek naar- en aankomst van hun demo op Sanicole. Op maandag was er een tweede spottersdag op KeeBee ditmaal werd de mogelijkheid geboden om de toestellen te fotograferen bij het vertrek naar hun thuisbasissen.
Het deed ook deugd om eindelijk nog eens terug bekende mensen uit binnen- en buitenland tegen het lijf te lopen, een sociaal contact dat we sedert corona hebben gemist. Het was voor ons allemaal dan ook genieten van vrijdag tot en met maandag!
Onze felicitaties aan de organisatoren en alle medewerkers van de Internationale Sanicole Airshow op Leopoldsburg en van de Spottersdagen op Kleine-Brogel. Bedankt Geoffrey Buekenberghs (verantwoordelijke Sanicole) en Kolonel-Vlieger Jeroen Poesen (Commandant van de 10°W) voor jullie gastvrijheid.
Volgende afspraak op 09-11 september 2022 voor de 43ste editie van de Internationale Sanicole Airshow!

(Tekst : Jef Pets - Foto's : Guido Van Roy - Marc Van Ryssel - Raymond De Clercq - Sam & Jef Pets)

Klik op de inkomtickets hieronder en bekijk onze foto's gepreid over de drie dagen van het evenement.