LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20200225 PERSBERICHT AIR ANTWERP

AIR ANTWERP EN ANTWERPEN PROEFT SLAAN DE HANDEN IN MEKAAR

Het culinair festival Antwerpen Proeft gaat samenwerken met luchtvaartmaatschappij Air Antwerp. "Ons team is in de wolken, met Air Antwerp aan boord," zegt Ward Ramaekers, organisator van Antwerpen Proeft. "De nieuwe luchtvaartmaatschappij van 't stad zal ons evenement bij haar passagiers in de kijker zetten. Bovendien mogen we aan onze festivalbezoekers maar liefst 40 gratis vluchten van en naar Londen City Airport weggeven."
Air Antwerp verzorgt sinds september 2019 lijnvluchten tussen Antwerpen en Londen City Airport. "Op toeristisch vlak zet Vlaanderen zich niet alleen op de kaart met kunststeden zoals Antwerpen, maar ook met rijke gastronomie. Het gevarieerd culinair aanbod is een van de speerpunten waarmee onze regio zich in het buitenland profileert," aldus Konstantijn Huys, Commercieel Manager van Air Antwerp. "Daarom vestigen wij graag de aandacht van onze passagiers op een evenement zoals Antwerpen Proeft. Er is namelijk een duidelijke link tussen de bezoekers van het festival en ons doelpubliek. De sfeer en uitstraling van Antwerpen Proeft vormen een perfecte match met onze luchtvaartmaatschappij."
Daarnaast zullen Air Antwerp en Luchthaven Antwerpen, dat in 2019 een recordjaar heeft gekend met voor het eerst meer dan 300.000 passagiers, op Antwerpen Proeft uitpakken met een extra interactieve actie. De details hiervan worden later bekendgemaakt. "Ook dit wordt een hoogvlieger," weet Ramaekers.
Antwerpen Proeft wordt in 2020 voor de 14de keer georganiseerd. Het culinair festival vindt plaats tijdens het lange weekend van het Feest van de Arbeid - op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 mei - aan de Antwerpse Waagnatie. Meer dan 35 toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft (80) signatuurgerechten in degustatievorm aan voor een fractie van de gangbare prijs: 6 of 7,5 euro. Ambassadeur van Antwerpen Proeft 2020 is Nick Bril, tweesterrenchef van restaurant The Jane.
Air Antwerp werd in mei van vorig jaar opgericht door het Ierse CityJet (75 procent) en het Nederlandse KLM (25 procent). De luchtvaartmaatschappij vliegt 16 keer per week van Luchthaven Antwerpen naar Londen City Airport. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50, die plaats biedt aan 50 reizigers.
Meer informatie en tickets klik hier.

Ward Ramaekers - 0497 / 41.84.58 - Antwerpen Proeft

Yves Panneels - 0498 / 52.23.22 - Air Antwerp