LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
STAMPE SUNSET FORMATION FLIGHT

In 2015 kwam de Stampe & Vertongen SV4 en Feel The Sky piloot, Frank De Meyer, met het initiatief op de proppen om Stampe Sunset Formation Flights te gaan organiseren. De bedoeling was enerzijds om met andere SV4 piloten te verbroederen en anderzijds om het formatievliegen te perfectioneren en te onderhouden.  Er werd voor gekozen om de formatievluchten uit te voeren rond zonsondergang (sunset).
Frank zijn hersenspinsel kreeg bijval van de collega SV4-piloten en op zaterdag 16 mei 2015 werd de eerste Stampe Sunset Formation Flight van zijn soort daadwerkelijk een feit. Sedertdien wordt er quasi maandelijks een sunsetvlucht ondernomen afhankelijk van het weer.
De feestelijke 25 ste editie was immers gepland op 30 oktober 2018, maar kon omwille van de ongunstige weersomstandigheden geen doorgang vinden.
Daar men nog graag dit seizoen de 25 ste vlucht op het palmares wou plaatsen, werd zaterdag 17 november 2018 als streefdatum uitgekozen. Het was nog even op de tanden bijten omdat de wind nog roet in het eten zou kunnen gooien. Uiteindelijk bleek deze binnen de normen te blijven en kreeg men groen licht om het 25ste  kaarsje op de taart van de Stampe Sunset Formation Flight te plaatsen. Om 16.00 uur stegen 6 Stampe’s op voor een fly-by boven het vliegveld van Brasschaat. Na een vlucht boven de Kalmthoutse Heide werd er koers gezet naar de haven van Antwerpen en de Schelde. Vervolgens ging het richting de luchthaven van Antwerpen waar de formatie een low pass over de runway vloog. Hierna volgde de break van de formatie en werd stipt bij zonsondergang geland op de Antwerpse luchthaven. Een geslaagde missie !
Proficiat met het initiatief en gefeliciteerd met het volbrengen van jullie 25ste Stampe Sunset Formation Flight.
Bedankt iedereen voor de toffe momenten die ik gedurende de drie jaren van dichtbij mocht meemaken.

(Tekst : Jef - Foto's : Arne Christof Lotje Jef - Film : Jef)

Klik op de eerste foto voor de beelden en op de tweede foto voor het filmpje.