LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
TAILWHEEL MEET 2022 OVERBOELARE - EBGG

Na de tegenvallende editie 2021 (wind en regen beperkten het aantal bezoekende vliegtuigen) mocht de editie 2022 zich verheugen op de gunst van de weergoden. Een zonnige, blauwe hemel (enkel op zaterdagnamiddag verstoord door enkele stapelwolken), praktisch geen wind en draaglijke temperaturen zorgden dan ook voor een talrijke opkomst zowel van vliegtuigen als van kijklustigen.

Naast de lokale toestellen, met vooral de 2 Pitts'en van Luc Coesens en Peter Van Israel, maakten zowel op zaterdag als op zondag telkens tussen de 15 en 20 bezoekende toestellen hun opwachting. We kunnen de bezoekers grosso modo in 3 groepen opdelen: Piper Cubs en Super Cubs, SV-4’s en Pittsen. Bij de 1e groep noteerden we de OO-NET (uit Ursel), de OO-SDC (uit Wevelgem) en de D-EHCB (uit Antwerpen), als PA-18 Super Cubs en de “echte” Cubs OO-YOL en N92107. Heel wat SV-4’s maakten hun opwachting (00-AFJ, -RAY, -PAX en -SVT). Meer speciaal was hier de ULM SV-4RS (59-DXH) afkomstig van Valenciennes. Naast de lokale Pitts'en arriveerden op zaterdag de OO-TPI (komende vanuit Kiewit) en de D-ESLM vanuit Zoersel. 

Onder de minder bekende en meer zeldzame vogels vernoemen we de CAP-10C (G-IVAL) en de Van’s RV-7 (PH-PLP), beiden afkomstig van Kiewit en een uit Frankrijk (Reims/Prunay) komende Savage Cub (45-AJG). Vanuit het Nederlandse Seppe kwam op zondagvoormiddag de DH-82 Tiger Moth (D-EPKS) langs. Het grootste en krachtigste toestel was de Boeing Stearman (N79535) welke Wevelgem als thuisbasis heeft.

Spijtig genoeg mochten er geen echte demo’s gevlogen worden zodat de luchtruim de 2 dagen bijna exclusief was voorbehouden aan de zweefvliegtuigen van de lokale club Phoenix. Het aantal liefhebbers voor de zweefvlucht overtrof op beide dagen de verwachtingen van de organisatoren. Enkel het lokale Pitts-duo gaf op beide dagen een korte maar opmerkelijke niet-acrobatische voorstelling.

Het mooie weer en de schitterende foto-mogelijkheden zorgden ervoor dat we op beide dagen met een tevreden gevoel huiswaarts keerden.

Met hartelijke dank aan de organisatoren en de medewerkers voor deze toffe Tailwheel Meet editie 2022 alsook voor geboden faciliteiten!

(Tekst: Marc Van Ryssel - Foto’s: Raymond De Clercq - Guido Van Roy - Marc Van Ryssel - Jef Pets)                                   

Klik op de onderstaande foto's voor onze beeldreportages van respectievelijk zaterdag en zondag.