LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
APCK - Aero Para Club der Kempen en Mensen met een beperking

Dat de clubleden van Aero Para Club der Kempen het hart op de juiste plaats dragen is alom gekend. Ruim 13 à 14 jaar lang bezorgen zij mensen met een beperking de dag van hun leven. Een eerste doelgroep betreft Abajaa, een vzw die vrijeteitsactiviteiten organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze vereniging zakt  jaarlijks af naar Kasterlee, de Hoge Rielen, om daar een kampperiode voor de gasten te verzorgen. De tweede doelgroep betreft het GielsBos, een zorgcentrum dat een veilige en geborgen thuis wil bieden aan volwassenen en kinderen met een beperking.
Op vrijwillige basis vliegen de piloten met een begeleider en twee cliënten. De vlucht brengt hen over Bobbejaanland en over het domein van het Gielsbos. Een vlucht duurt ongeveer een tiental minuten.
Het zijn twee dagen geweest die ik nooit meer zal vergeten. Je ziet en voelt onmiskenbaar aan, hoe deze mensen genieten van hun luchtdoop en van hun verblijf  op het vliegveld.
Een dikke proficiat aan APCK, de piloten en medewerkers om dit allemaal te realiseren. Een pluim ook naar de begeleiders die voor het vlotte verloop zorgden en niets onverlet lieten om hun cliënten in de watten te leggen.

Ga zeker een kijkje nemen op de jaarlijkse Fly In van APCK. Deze gaat door op 19 en 20 augustus 2017 op het vliegveld van Malle.

(Reportage & foto's : Jef Pets)

Klik op de foto's en bekijk enkele sfeerbeelden.