LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FEEL THE SKY : JULIETT IN TANNHEIM - OOSTENRIJK

Feel The Sky is niet alleen actief in de gemotoriseerde luchtvaart met twee Stampe & Vertongen SV-4E’s, de OO-KAT (“Katje”) en OO-SVT (“Sylvester”), maar evenzeer in de ballonvaart met twee Cameron Balloons, de OO-BTR (“Romeo”) en de OO-BTJ (“Juliett”).
Medio januari 2018 reisde een team van Feel the Sky af naar de Oostenrijkse Alpen met “Juliett”, één van hun twee nagelnieuwe ballonnen. Romeo mocht nog even op stal blijven.  
Woensdag 24/01/2018 werd de OO-BTJ “Juliett” gedoopt door de lokale priester van Tannheim (Oostenrijk).
Juliett stond mooi rechtop in het zonnetje, naast 2 andere, eveneens splinternieuwe ballonnen, die eveneens werden besprenkeld met wijwater.
De plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van pers en publiek en werd gevolgd door een receptie en als kers op de taart een prachtige ballonvaart.
Het eerste uur werd er gevaren op lage hoogte doorheen de vallei om vervolgens naar een hoogte van 4000 meter te klimmen. Op vier kilometer hoogte kregen de vaarders een fenomenaal zicht over de Alpen. Na twee uur varen maakte Juliett en zijn crew een heel rustige landing in een nog besneeuwde wei.
Na deze droomvaart werd er afgerond met een gezellige picknick, inclusief  bubbels en hapjes.
De dagen nadien stonden er nog een aantal alpen-vaarten op het programma, wat telkens idyllische plaatjes opleverde.

(Artikel : Jef - Foto’s & Filmmateriaal : Feel The Sky, Frank De Meyer & crew)

Klik op de eerste foto voor een filmcompilatie, op de tweede foto voor de beeldreportage.