LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
RODE NEUZEN DAG LUCHTCOMPONENT DRAAGT ZIJN STEENTJE BIJ

COMOPSAIR-IPR heeft met goedkeuring van ACC, CHOD en MOD een project ter ondersteuning van Rode Neuzen Dag uitgewerkt.

Wat is Rode Neuzen Dag?
Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen.
Daarom organiseren VTM, Q-music en Belfius op zaterdag 3 december 2016 voor de tweede keer op rij Rode Neuzen Dag.
Samen met jou en heel Vlaanderen willen we geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.
Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen.

Wat is de link met Defensie?
Ook binnen Defensie zijn er collega’s die te maken hebben met psychische problemen.
Intern Defensie is er trouwens een werkgroep en richtlijn rond psychosociale problemen en hulpverlening.
Het Militair Hospitaal Koningin Elisabeth heeft met haar Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg een volledig team aan specialisten (psychologen en psychiaters) om ons met raad en daad bij te staan.
Psychische problemen hoeven niet altijd het resultaat te zijn van pesterijen! Ook een belangrijke of ernstige gebeurtenis, te veel stress of een burn-out kunnen aan de oorzaak liggen van psychische problemen.
Bovendien zijn de meesten onder ons ouders en is alles wat we willen een gezonde en veilige toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen!


Wat doet de Luchtcomponent ?
Kop op, kijk omhoog!
De Luchtcomponent doet waar ze sterk in is, vliegen!
Een C-130 vrachtvliegtuig van de 15 W LuTpt zal uitgerust worden met een rode neus en 2 Rode Neuzen gezichtjes op de romp.
Daarnaast bieden we aan 25 jongeren met psychische problemen een luchtdoop op C-130 om op deze manier voor heel even hun zorgen te vergeten!
Maar we willen ook financieel ons steentje bijdragen aan Rode Neuzen Dag! Daarom veilen we een foto waarvan de actie integraal naar Rode Neuzen Dag gaat.
Bovendien krijgt de winnaar van de veiling ook 2 plaatsen aan boord van onze C-130 voor een onvergetelijke luchtdoop.

Rode Neuzen mogen niet ontbreken !
Je kan geen actie voeren voor Rode Neuzen Dag zonder zelf een Rode Neus te dragen! Iedereen kan zijn steentje bijdragen voor het goede doel door de aankoop van een Rode Neus ter waarde van €5.
Om het geheel af te sluiten, gaan we op vrijdag 2 december 2016 een klein spottersevenement organiseren.
Gedurende een tweetal uur zal men op het platform van de militaire luchthaven van Melsbroek naar hartenlust foto’s kunnen maken van de C-130.

Kop op, kijk omhoog! Want lachen helpt!

Met vriendelijke groeten,
Belgian Air Force Events Team

.../...

Lunak had de eer en het genoegen om aanwezig te zijn om de unieke Rode Neus Hercules C-130 voor de lens te nemen.
Dat onze Luchtcomponent het hart op de juiste plaats draagt is een alom gekend gegeven. Naar aanleiding van meerdere goede doelen namen en nemen zij initiatieven om hun duit in het zakje te doen.

Proficiat aan alle mensen, voor- maar ook achter de schermen, voor jullie inzet en motivatie ! Jullie mogen terecht fier zijn op wat jullie hebben verwezenlijkt.

Hierna een paar recencies gesprokkeld van op Facebook die voor zich spreken !
.../...
Kop op kijk omhoog!
Rode Neuzen actie van de Belgische Luchtcomponent! Zeer tevreden kijken we terug op een geslaagde dag! 25 kinderen met psychische problemen beleefden de dag van hun leven en de vlucht van hun dromen. Met veel trots kunnen we €2000 schenken aan Rode Neuzen Dag! Dank je wel aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft!
Belgian Air Force Events Team
.../...
Dit fantastisch resultaat was enkel mogelijk dankzij de professionele samenwerking tussen Staff COMOPSAIR, DGMR Materiaal Beheerder, PHD Print House of Defence, Kim van CustomCarDip en luchtmachtbasis Melsbroek! Een dikke dank je wel aan ALLE medewerkers!
.../...
Beste mr. Vanden Broeck,
Onze jongeren waren dol enthousiast over gans de middag en al helemaal na de vlucht. Spectaculair dat het ruim geopend werd tijdens de vlucht.
Bedankt voor dit prachtig initiatief.
Leuk om mee te maken hoe jullie medewerkers deze middag met veel enthousiasme hebben georganiseerd. Ook aan de mensen die niet mee konden met de vlucht werd gedacht door iedereen een blik binnen een C 130 te gunnen en toe te laten op de tarmac. Een pluim voor iedereen.
Met vriendelijke groet,
Groepsleiding leefgroep 3 van de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie van het AZ Sint-Lucas ziekenhuis te Brugge.


Klik op de rode neus !