LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
27 ste STAMPE & VERTONGEN FLY 12 & 13/05/2018

Dit jaar staken de medewerkers van het Stampe & Vertongen Museum, onder leiding van Danny Cabooter, weerom de handen uit de mouwen om de 27 ste Fly In te organiseren.
Zowel zaterdag als zondag stond er voor groot en klein wat wils op het gevulde programma.
Zaterdag was er de opmerkelijke verschijning van de Belgisch geregistreerde Vickers Supermarine Spitfire, die op indrukwekkende wijze een paar doortochten maakte. De Mustang P-51 en de Trojans, de Stampe & Vertongen SV4’s en tal van andere unieke vliegtuigen meldden zich present. Zelfs de Fokker DVIII ééndekker koos het luchtruim, een exemplaar dat trouwens te bewonderen valt in het Stampe & Vertongen Museum. De Albatros DVa, een replica van de legendarische Duitse tweedekker uit 1918, werd opgestart zonder te vliegen. Ook dit toetstel behoort tot de juweeltjes uit de verzameling van het Stampe museum. 
Naast de static F-16, die trouwens een nieuw kielvlak kreeg opgekleefd, was de Belgische Luchtmacht eveneens vertegenwoordigd door het bekende Red Devils display team.
De weergoden waren de organisatie zaterdag goed gezind en onder een stralend zonnetje heerste er zowel op de grond als in de lucht een gezellige drukte.
Niettemin dat zondag zijn verloop kende onder zware bewolking en een niet aflatende druilregen, kwamen er nog redelijk veel bezoekers afgezakt naar het evenement.
Door het te lage wolkendek was de traditionele formatievlucht afgelast om veiligheidsredenen.
Met dank aan iedereen, van brandweer tot veiligheid- en inspectiediensten, van organisatie tot verkeersleiding, kortom iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om de bezoekers een prachtig WE te bezorgen op de Antwerpse Internationale Luchthaven.
Met dank ook aan de mensen die mij hun fotomateriaal aanleverden.
Omdat ik als vrijwillige medewerker taken toebedeeld kreeg, was ik uiteraard niet in de mogelijkheid om foto’s te nemen.
Op naar de 30 ste editie …

(Tekst : Jef - Foto’s : Jef, Paul Soons, Raymond De Clercq, Sam Gozin, Walter van Brempt, Walter en Willy Van den Bulck)


Klik op de respectievelijke beelden hieronder en herbeleef de Fly In.