LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
STORM TIDE 3

Van maandag 29 mei tem vrijdag 3 juni werd voor de 3de maal de oefening "Storm Tide gehouden" in de provincie West-Vlaanderen.
Doel van deze oefening is het trainen van de vlotte samenwerking tussen de verschillende deelnemende eenheden die oefenden op het evacueren van burgers uit mogelijke conflictgebieden.
Aan de oefening namen niet enkel Belgische militairen deel. Ook Britse, Duitse en Nederlandse eenheden waren van de partij.
Burgers uit verschillende steden en gemeentes mochten deelnemen als figurant en enkele gelukkigen kregen er een "evacuatievlucht" met de C-130 bij die hen naar een veilig vliegveld overvloog dat zich buiten het zogezegde conflictgebied bevond.
Het vliegend gedeelte van de oefening vond vooral plaats op en tussen de luchthavens van Oostende, Kortrijk-Wevelgem en de militaire luchtmachtbasis van Koksijde.
4 C-130 vrachtvliegtuigen van de Belgische luchtmacht stonden heel de week uitzonderlijk gestationeerd op de luchthaven van Oostende voor deze oefening.
Door het slechte weer die week konden er jammer genoeg enkele geplande vluchten niet plaatsvinden.
Ook enkele A.109 Agusta helikopters die normaal gezien ook mee in het scenario zaten hebben hierdoor jammer genoeg hun vluchten moeten annuleren.
In het fotoverslag zijn foto's te zien die genomen zijn op dag 4 tijdens de verschillende vluchten die aankwamen en vertrokken vanop de luchtmachtbasis van Koksijde.
Hier was het weer net goed genoeg om dit alles toch te laten doorgaan.
(Tekst en foto's : Giano)

Klik op de foto hierna om de fotoreportage te bekijken.