LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20200930 VLEUGELUITREIKING 1 WING CC-AIR

Op woensdagnamiddag 30 september 2020 vond op de luchtmachtbasis van de 1ste Wing te Bevekom / Beauvechain de jaarlijkse vleugeluitreiking plaats. Kolonel-Vlieger SBH Pascal July, Commandant van CC-Air, opende de militaire plechtigheid en ontving, naast tal van binnen- en buitenlandse prominenten uit civiele- en militaire kringen, eveneens de Chef van Defensie Admiraal Michel Hofman en de Commandant van de Luchtcomponent Generaal-Majoor Vlieger Thierry Dupont.
11 piloten kregen hun vleugels opgespeld waaronder zes jachtpiloten, drie helikopterpiloten en twee transportpiloten. Sommigen legden ook nog de eed af aan de Standaard.
Daarop volgde een luchtdefilé waarna de piloten volgens de traditie hun kepi’s in de hoogte wierpen met op de achtergrond de F-16.
De promotie had als peter Alex Binon, een uitzonderlijk man en dito piloot die het schopte tot privé-piloot van wijlen Zijne Majesteit de Koning van België, Koning Boudewijn.
Op de plechtigheid was de zoon van Alex Binon, Roland Binon, als eregast aanwezig. Een volledig relaas van de indrukwekkende loopbaan van Alex Binon kan u hier terugvinden.
Wij wensen de nieuwe piloten veel succes en steeds behouden vluchten toe.

Met dank aan de Commandant van CC-Air, Kolonel-Vlieger Pascal July, voor de eer en het genoegen om deze plechtigheid te mogen bijwonen.
Met dank ook aan Adjudant-Majoor Vrancken, de Korpsadjudant van CC-Air, en Adjudant Brasseur onder wiens aangename leiding wij de ceremonie mochten verslaan.

(Tekst en foto’s : Jef Pets)

Klik op de foto hieronder voor de beeldreportage van de vleugeluitreiking.