LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
LAATSTE VLUCHT KLM BOEING B747 PH-BFB

Zondag 25/11/2018 vertrok de Boeing 747-400 City of Bangkok in de voormiddag voor zijn laatste heenreis, een lijnvlucht van Schiphol naar Los Angeles. Maandag landde hij terug op Schiphol.
De Jumbo met Nederlandse registratie PH-BFB zou wereldwijd de oudste Boeing B747-400 geweest zijn die nog vloog. Het toestel is daarom ook het oudste in dienst bij KLM. De Jumbo werd in 1989 aan KLM afgeleverd en heeft er ongeveer 30 jaar dienst opzitten.
Naar verluid zou deze Boeing B747 herschilderd worden in de kleuren van de luchtvaartmaatschappij Corendon, waarna het in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp (Schiphol - Nederland) zijn definitieve rustplaats zal vinden.
Als alles volgens schema verloopt zou de luchtreus er in februari 2019 geplaatst worden. Na het uit dienst nemen van de City of Bangkok heeft KLM nog elf Jumbo’s voor het vervoer van passagiers in dienst. Alle KLM B747's zouden tegen 2021 geleidelijk aan één voor één uit dienst genomen worden.
Bron Luchtvaartnieuws.nl
Ik was toevallig aanwezig op Schiphol en kon deze icoon in de luchtvaart voor de lens nemen. Zie mijn compilatie hierna.

(Tekst & Beeldmateriaal : Jef)

Klik op de foto en bekijk het vertrek van de KLM Jumbo "City of Bangkok" op EHAM.