LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
1 WING & BELGISCHE LUCHTMACHT BLAZEN 70 KAARSJES UIT

1946 - 2016 : 70 jaar Belgische Luchtmacht !

Naar aanleiding van 70 jaar Belgische Luchtmacht vond op 24/10/2016 een ceremonie plaats op de Luchtmachtbasis van de 1° Wing. Tal van genodigden waren aanwezig om deze verjaardag mee te komen vieren.
Het weer was niet onmiddellijk een teamgenoot, vandaar dat men tal van voorziene vliegactiviteiten diende af te gelasten.
Toch was er een beetje vlieggebeuren te bespeuren, zij het dan met de (mini) Red Devils op Marchetti en het 13 Squadron op Spitfire. Deze toestellen, radio-bestuurd, waren wel in de mogelijkheid om onder de wolkenbasis te blijven en de gasten toch te laten genieten van een luchtballet.
Enkele F-16's deden een paar lage doortochten die niet onopgemerkt bleven.

Onder ideale weersomstandigheden zouden de toestellen van de Belgische Luchtmacht de revue gepasseerd zijn, met als kers op de taart een demo van het Agusta A109 Display-team, de legendarische Red Devils en het F-16 Solo Demoteam.

Binnen was er de voorstelling van 70 jaar Belgische Luchtmacht. Deze werd op een mooie en overzichtelijke wijze aan de bezoeker voorgesteld.

Blikvanger was tevens de onthulling van een monument naar aanleiding van 70 jaar Luchtmachtbasis Bevekom - Beauvechain, met name de 1°Wing.

Nadien was er voor de genodigden een walking-diner voorzien in de nabijheid van het Historical Center, een museum, dat de moeite waard is om te bezoeken.

Bedankt aan alle Luchtmacht-medewerkers, zonder uitzondering, die van deze dag een topdag hebben gemaakt.


Klik op de badge hierna om de compilatie te bekijken.