LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
VOORDRACHT BELGISCH MILITAIR VLIEGWEZEN IN WO I

Een betere locatie dan het Stampe & Vertongen museum om het Belgisch Vliegwezen tijdens de Eerste Wereldoorlog voor te stellen bestaat er nauwelijks of niet. De Heer Walter Pieters werd, op inititatief van het Stampe & Vertongen museum, aangezocht om op deze plek zijn voordracht te komen presenteren. Het museum van historische vliegtuigen, gelegen op de Internationale luchthaven van Antwerpen, heeft namelijk een knappe verzameling vliegwaardige replica's van Wereldoorlog I vliegtuigen. Hieronder bevinden zich een Sopwith Camel, Albatros, Nieuport, om er maar enkele te noemen.
Om technische- en organisatorische redenen werd het Perscentrum van de luchthaven de meest geschikte plek bevonden om het publiek te ontvangen en er de voordracht te laten plaatsvinden.
Een vijftigtal bezoekers meldden zich present, waarna de Heer Walter Pieters aan zijn voorstelling kon beginnen. Aan de hand van uniek fotomateriaal schetste hij het verloop van het Belgisch Militair Vliegwezen doorheen de oorlogsjaren.
Mens en machine kwamen ruimschoots aan bod. Alle opdrachten, die men destijds uitvoerde, werden quasi allemaal tot in detail belicht.
Na de toespraak werden de deuren van het Stampe & Vertongen museum opengezet. Medewerkers van het museum zorgden voor een drankje. De mensen konden rustig rondkuieren en kregen bijkomende informatie bij al het moois dat het museum te bieden heeft.
Met dank aan de gastspreker, Walter Pieters, en de mensen van het Stampe & Vertongen museum voor de interessante avond.

(Tekst & foto's : Jef)