LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
RADIOBESTUURDE FLY IN MASH 07 - 08/07/2018

Op zaterdag 07 en zondag 08 juli 2018 organiseerde de modelvliegclub MASH, Model Aero Sport Heist, haar Fly In.
Jaarlijks tracht men, telkens het eerste weekend van juli, dit evenement  te organiseren. Modelpiloten uit bevriende clubs, zowel uit binnen- als buitenland, kwamen met hun modelvliegtuigen massaal afgezakt naar Wiekevorst (Heist-op-den-Berg).
Zondag kon ik op onze club aanwezig zijn en stelde vast dat er al van in de vroege morgen een gezellige drukte heerste op en rond het terrein.
Sommigen waren druk bezig hun toestellen op te stellen, sommigen waren hun vlucht aan het voorbereiden terwijl anderen in de feesttent genoten van hun ontbijt, spek met eieren.
Aan zonlicht ontbrak het zeker niet, waardoor er een massa toeschouwers kwamen kijken naar de Fly In. Constant waren er toestellen van allerlei pluimage in de lucht aanwezig zodat de bezoekers zich een volledig idee konden vormen van wat het modelbouwvliegen juist inhoudt.
Er werd tot tweemaal toe een snoepdropping gevlogen tot grote vreugde van de allerkleinsten, die maar al te graag het veld oprenden om hun snoepjesbuit bijeen te rapen.
Het gebeuren was een succes op alle vlakken. In de wandelgangen vernam ik dat over de jaren heen, de editie 2018 één van de meest bezochte Fly In’s werd in de clubgeschiedenis.
Met dank aan iedereen die zijn medewerking verleende om alles in goede en veilige banen te leiden en alzo hebben bijgedragen om deze Fly In tot een groot succes te maken.

(Tekst en foto’s : Jef)

Klik op de eerste foto voor de beeldreportage, klik op de onderste foto voor een filmcompilatie.