LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
KEIHEUVEL FLY-IN 2021

Zaterdag en zondag 24 en 25 juli 2021 organiseerde de Koninklijke Aeroclub Keiheuvel haar opendeurdagen.
Het was in feite de eerste Fly-In die sedert corona in ons land nog eens kon en mocht doorgaan. Vol van enthousiasme trok ik dan ook naar het Balense vliegveld waar twee clubs actief zijn, de motorvliegclub en de zweefvliegclub. Beiden dagen kon men er vanaf 10 tot 18 uur genieten van allerlei activiteiten op- en rond het vliegveld. Voor de kinderen en de inwendige mens werd alles voorzien om het verblijf op Keiheuvel voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Naast oldtimer auto’s, re-enactment WO II en modelvliegtuigen was het overgrote aanbod uiteraard weggelegd voor het vliegen. Zweef- en motorvliegtuigen, zowel oldtimers als moderne toestellen, en helikopters passeerden er de revue.
Het was een waar feest om dit weer van dichtbij te mogen meemaken.
De weersvoorspellingen voor het weekend klonken niet echt aanlokkelijk, maar de weergoden waren de Aeroclub Keiheuvel wel gunstig gezind. Er vormden zich enkele regenbuitjes, maar deze konden de pret helemaal niet bederven.
Het deed enorm deugd om opnieuw bekende gezichten te kunnen ontmoeten en onder gelijkgestemden te mogen vertoeven. Mijn weekend kon niet meer stuk!
Van harte bedankt aan alle medewerkers om er een waar vliegfestijn van gemaakt te hebben. Met speciale dank eveneens aan de verantwoordelijken voor de geboden faciliteiten om deze reportage te kunnen samenstellen. Wij zijn volgende Fly-In zeker terug op de afspraak!

(Tekst : Jef Pets - Foto's : zaterdag Jef Pets / zondag Guido Van Roy)

Klik op de affiche voor de beeldreportage van zaterdag, klik op de foto van Staggerwing voor de foto's van zondag.