LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20220506 FAS-LUCHTVAARTQUIZ 2022.

Na meer dan 2 jaar uitstel (door de voor iedereen ondertussen welbekende reden) organiseerde Flanders Aviation Society (in samenwerking met de Oudenaardse vereniging De Vliegzotten) op vrijdag 6 mei 2022 eindelijk zijn reeds voor 2020 (ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van FAS) geplande luchtvaartquiz.
Plaats van het gebeuren was de voor alle deelnemers makkelijk te bereiken refter van de VIVES Hogeschool in Kortrijk (dichtbij de snelwegafrit en met ruime parkeermogelijkheid). In totaal namen 19 teams van elk maximaal 4 personen deel aan deze goed georganiseerde quiz met als algemeen thema “Luchtvaart” in al zijn aspecten.
De deelnemende teams werden getest op hun kennis van zowel de Belgische als de internationale historiek van de luchtvaart, de technische zijde evenals parate kennis voor piloten. Zelfs aan luchtvaart gerelateerde muziekvragen kwamen aan bod.
In totaal werden 10 groepen van elk 12 vragen (begeleid met foto’s of filmfragmenten) op de deelnemers afgevuurd. Daar kwam bovenop een ronde foto-herkenning evenals een rode draad waarbij na elke vragenronde een tip werd meegedeeld.
Eindwinnaar van deze eersteling (zeker voor herhaling vatbaar) was het Bronco-team van Tony De Bruyn. Zij mochten dan ook de hoofprijs in ontvangst nemen, een vlucht (ter waarde van 1850 euro) met de T-6 Texan/Harvard “Safety Jogger” gevlogen door acro-piloot Stijn De Jaeghere. Andere waardevolle prijzen waren o.a. heli-luchtdopen voor 3 personen met een STB-Robinson, een zweefvlucht in Weelde met de Belgische Luchtcadetten, vluchten op de simulator, maquettes van de C-130 in special paint en vele mooie luchtvaartboeken. Geen enkele van de deelnemers diende met lege handen huiswaarts te keren.

Het team “Gentse Stroppen” met Lunak-medewerkers Raymond, Marc en Daniel, aangevuld met Vandenbulcke Christof, eindigde op een verdienstelijke 4e plaats.

Een welgemeende en dik verdiende proficiat voor de inrichters en hopelijk blijft het niet bij een éénmalige organisatie.

(Tekst : Marc Van Ryssel - Foto’s : FAS / Vliegzotten)

Klik op de foto hieronder voor een beeldverslag.