LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20210808 BEZOEK 1 WING HISTORICAL CENTER

In het weekend van 07 en 08 augustus 2021 was het mijn intentie om naar het vliegveld van Overboelare en/of Ursel te gaan.
De weersvoorspellingen waren spijtig genoeg niet erg rooskleurig en zelfs van die aard dat men het evenement op zondag in Ursel diende uit te stellen naar een latere datum zijnde zondag 29/08/2021.
Nu corona voor een keer de spelbreker eens niet was, waren wind, windstoten, regen en een laag wolkendek de pretbedervers zowel voor de Tailwheelmeet in Overboelare als voor de Aalter Air Rally in Ursel.
Ik nam daarom het zekere voor het onzekere en koos voor een veiligere optie, een museumbezoek. Aangezien ik het monument ter ere van Léon Divoy en Michel Donnet in Overijse aan mijn verzameling foto’s wou toevoegen (zie hier ons artikel) leek het mij een goede keuze om in de buurt het museum van de 1° Wing te Bevekom (Beauvechain) te gaan bezoeken. Samen met Willy trok ik naar Overijse en zetten we daarna richting het museum van de  1ste Wing Historical Center.
Blijkbaar waren wij niet de enigen die er een museumbezoek hadden gepland, iets wat ons onmiddellijk duidelijk werd bij het aantal auto’s die op de parking stonden en de voertuigen die bleven toestromen.
We beleefden er een aangename namiddag en ontmoetten er tal van luchtvaartvrienden en bekende medewerkers, telkens gepaard gaande met (eindelijk) nog eens deugddoende luchtvaart gebonden conversaties.
Willy, die voor de eerste keer het museum bezocht, was vol lof over wat hij daar te zien kreeg. Na ons bezoek sloten we onze zondagnamiddag af met een drankje in de kantine van het museum.
Met dank aan alle medewerkers en vrijwilligers van het 1WHC voor deze toffe en leerrijke dag, zeker voor Willy!

(Tekst : Jef Pets - Foto’s : Willy Van den Bulck & Jef Pets)

Klik op de foto hieronder voor ons beeldverslag.