LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
LUXAIR VLIEGT IN 2023 TUSSEN ANTWERPEN EN LONDON

In samenwerking met Luchthaven Antwerpen en London City Airport lanceert Luxair vanaf 16 januari 2023 rechtstreekse vluchten van Antwerpen naar London City.
“We zijn trots dat we Londen na twee jaar afwezigheid weer kunnen toevoegen aan ons bestemmingen netwerk", zegt CEO Eric Dumas. De opening van de nieuwe route is zowel voor zakenreizigers al vakantiegangers een grote meerwaarde. De verbinding met Londen is ook een iconische route voor de luchthaven. Onze luchthaven heeft al meer dan 25 jaar een snelle verbinding van en naar de Britse hoofdstad. De vluchttijd bedraagt 1 uur.

Snel en gemakkelijk:
De nieuwe route van Luxair maakt snel en gemakkelijk reizen mogelijk tussen de grootste stad van Vlaanderen en het centrum van Londen. De snelle doorlooptijden in beide luchthavens en de uitstekende on-time performances zijn een grote troef. In één uur sta je in de Britse hoofdstad. Dit is zowel voor zakenreizigers als toeristen een grote troef.

Eric Dumas, CEO van de Luchthaven Antwerpen:
"De herlancering van de LCY route past perfect in de strategie van Antwerp Airport. We willen zowel toeristen als zakenreizigers een vluchtprogramma op maat aanbieden. De luchthaven opnieuw met Londen verbinden was hierbij een prioriteit. De verbinding met de Britse hoofdstad is ook een iconische route voor de luchthaven. Onze luchthaven heeft al meer dan 25 jaar een snelle verbinding van en naar de UK. We zijn bijzonder blij dat we dit doel kunnen bereiken met Luxair, een maatschappij die in Europa gekend is voor de kwaliteit van haar diensten. Dit partnerschap was voor ons de beste optie, gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit van de dienstverlening en duurzaamheid."

Gilles Feith, CEO van Luxair:
"De opening van deze nieuwe route tussen London City en Antwerpen is een nieuwe uitdaging voor Luxair en een kans om opnieuw nieuwe mogelijkheden na te streven. Deze nieuwe dienst maakt deel uit van het innovatieproces dat Luxair sinds de Covid-19 periode onderneemt. Al onze teams werken eraan om voortdurend nieuwe diensten en producten aan te bieden aan onze klanten".

Anne Doyere, directeur luchtvaart van London City Airport:
"Het opnieuw verbinden van Londen met de Europese regio's is voor ons een prioriteit na de pandemie, en we zijn verheugd dat we onze samenwerking met Luxair kunnen uitbreiden door opnieuw de enige rechtstreekse vlucht van het Verenigd Koninkrijk naar Antwerpen aan te bieden."

Winter 2022/2023:
Vier wekelijkse rotaties tussen London City en Antwerpen
Vanaf 16 januari 2023 wekelijk 4 vluchten van en naar London City. Dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Tickets zijn te koop via de website van Luxair. Dit vanaf 149€ retour, inclusief belastingen.

Zomer 2023:
Vijf wekelijke rotaties tussen Londen City en Antwerpen
Vanaf 29 maart 2023 komt er een nieuwe vlucht bij op woensdag, waardoor het wekelijkse aantal vluchten op vijf komt tijdens het zomerseizoen. Dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

(Tekst & Foto's: Persbericht Luchthaven Antwerpen dd 27/10/2022)

Hierna enkele foto's bij het persbericht.