LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
VLOOTUITBREIDING SKYWINGS FLIGHT TRAINING

Skywings Flight Training is een vliegschool die gevestigd is op de luchthaven van Antwerpen. Naast de Diamonds DA-40 en DA-42 en de Robin DR-401 met registratie OO-SKV werd een tweede Robin DR-401 aan hun vloot toegevoegd. Het toestel met Belgische registratie OO-SKU kwam op 25/02/2022 toe op zijn nieuwe thuisbasis in Antwerpen en werd er door de luchthavenbrandweer onthaald met een traditionele waterdoop.
De Robin Aircraft DR-400-140B / DR-401 155CDI werd gebouwd in 2014 en kreeg het serienummer 2675. Het toestel werd in Zwitserland ingeschreven onder de registratie HB-KLM waar het hoofdzakelijk werd gebruikt om zweefvliegtuigen op te trekken. Na de aankoop door Skywings Flight Training werd het vliegtuig overgevlogen naar de luchthaven van Kortrijk. Daar kreeg de Robin oa een avionics-update en werd alles in gereedheid gebracht om het toestel in dienst te kunnen nemen.
Langs deze weg feliciteren wij Skywings Flight Training met hun nieuwste aanwinst en wensen wij de OO-SKU en zijn bemanning steeds behouden vluchten toe.

(Tekst & Foto's : Jef Pets)

Klik op de foto hieronder voor het beeldverslag van de aankomst van de Robin DR401.