LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
2022 ZWEEFKAMP KAZM "MEEUW"

De tweede (11-15/07) en de derde (18-22/07) week van de maand juli vond het 19de zweefkamp plaats dat werd georganiseerd door de Koninklijke Antwerpse Zweefclub Meeuw. Hun eerste kamp dateerde al van in 2004.
Dit jaar werden de deelnemers verdeeld over 4 groepen waarvan 3 groepen aspirant-zweefpiloten. De 4de groep bestond uit piloten die reeds voor aanvang van het zweefkamp hun solo-brevet hadden verzilverd.
De 1ste week waren er 17 deelnemers aan de zweefstage waarvan er al 2 solo mochten gaan. In de 2de week waren er 19 deelnemers aan de stage, ook hier werden er 2 solo's gevormd.
Groep 4 telde de 1ste week 27 en de 2de week 26 solo-piloten.
De eerste dagen alleen al kwam men op een gemiddelde van 55 starten/dag.
Door de extreme hitte in week 2 werden de vluchten om begrijpelijke redenen vroeger beëindigd zowel ten behoeve van de zweefpiloten maar vooral voor het welzijn van de piloten in de sleepvliegtuigen.
De mensen van de logistieke omkadering mogen we ook niet uit het oog verliezen. Mede dankzij hun onmisbare inzet, twee weken aan een stuk, maakte iedereen van deze 19de editie weerom een groot succes. Een dikke pluim voor alle medewerkers (instructeurs, sleeppiloten, groepsverantwoordelijken, logistieke medewerkers en nog vele anderen) voor een "job well done".
Van harte bedankt iedereen voor jullie gastvrijheid en de vrijheid van handelen tijdens mijn jaarlijks, steeds aangename, bezoek aan het zweefkamp van de Meeuw.
Op naar de 20ste editie van de KAZM zweefstage in 2023 - ik kijk er al naar uit!

(Tekst & Foto’s : Jef Pets)

Klik op de foto hieronder een beeldverslag van mijn bezoek aan het zweefkamp.