LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
AVIATION FACTORY AANVAARDT CRYPTOVALUTA

Persbericht dd 22 februari 2021

The Aviation Factory (TAF), de Europese specialist wat het organiseren van vluchten op maat betreft, zet nog maar eens de toon. Het Antwerpse luchtvaartbedrijf is de eerste grote luchtvaartbroker in Europa die betalingen in cryptogeld aanvaardt. Wie een private jet wil huren, kan dus vanaf nu ook in bitcoin, ethereum of andere cryptovaluta betalen.
The Aviation Factory heeft een uitermate performant computersysteem waarmee de beschikbaarheid van duizenden vliegtuigen wereldwijd gemonitord kan worden. Achterliggend zit een database met daarin o.a. ruim 3360 private jets. Op de TAF-website kunnen klanten de gewenste route ingeven. De ‘private jet calculator’ van de luchtvaartbroker geeft vervolgens concrete prijsvoorstellen.
“Tijdens de lockdown zijn heel wat jongeren zich gaan interesseren in de handel van aandelen en cryptocurrencies. Daarbij schuwden sommigen onder hen de risico’s niet en boekten ze uitzonderlijk grote winsten. Deze millennials leven in het heden en hebben er geen moeite mee om een private jet te boeken om hun succes te vieren”, aldus Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Er is zowaar een nieuwe groep privéjet-gebruikers ontstaan: de ‘Robinhood-generatie’, genoemd naar de bekende beursapp. Steeds vaker werd de vraag gesteld of de vlucht ook met crypto kan betaald worden. Dat is voortaan mogelijk. The Aviation Factory aanvaardt naast bitcoin ook ethereum en een aantal andere cryptovaluta als betaalmiddel.”
The Aviation Factory werd opgericht in 2000 en specialiseert zich in luchtvervoer op maat. De hoofdzetel bevindt zich in Antwerpen. Het bedrijf telt inmiddels ook vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië, Koeweit en Saoedi-Arabië. Bij TAF werken op dit ogenblik 20 brokers. De voorbije twee decennia groeide het bedrijf uit tot marktleider in de Benelux en één van de belangrijkste luchtvaartbrokers in Europa. The Aviation Factory organiseert jaarlijks ruim 3000 vluchten voor o.a. productlanceringen, incentives, sportcharters alsook vervoer van congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP’s. Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf zichzelf heruitgevonden door actief te worden in de cargosector (o.a. mondkapjestransporten) en door te helpen bij dringende crewwissels voor schepen, repatriëring van gestrande passagiers en andere essentiële vliegmissies.

Yves Panneels
Force3 - PR & Communicatie

Klik op de foto hieronder om de website van The Aviation Factory te bezoeken.