LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
FLY IN EBZR - VLIEGVELD MALLE-ZOERSEL 19 & 20 augustus 2017

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 vond de jaarlijkse Fly In plaats op het vliegveld van  Malle. Deze happening was gekoppeld aan een Classic Car Event, met op zondag een Classic Car Tour. Glimmende oldtimers allerhande, in alle maten en merken, stonden opgesteld en konden op veel bewondering rekenen van de toeschouwers. Tevens kon men, letterlijk en figuurlijk, een leger aan re-enactors gade slaan. Deze geüniformeerde mensen bouwden een tentenkamp op en stelden hun historische militaire voertuigen tentoon. Het leek alsof het opnieuw 1940-1945 was, zo realistisch ging het er aan toe.
De nodige aandacht werd eveneens geschonken aan de jongste bezoekertjes van de Fly In. Zij konden naar hartelust ravotten, zich uitleven op het springkasteel en hun gezichtje laten schminken.
Zaterdag was het eerder een grijze dag, maar dat was er helemaal niet aan te merken. De shuttle-busjes reden, zonder onderbreking, constant op en af. Zondag deed zijn naam alle eer aan, de gele bol straalde aan een staalblauwe hemel. Dit resulteerde uiteraard in een enorme opkomst van vliegtuigen, old timer auto's en motorfietsen en natuurlijk ook van bezoekers. In een mum van tijd stond de parking propvol en diende de organisatie extra parkeergelegenheid te voorzien.
Een dikke, welverdiende proficiat aan de organisatie en de medewerkers om dit alles in goede banen te leiden. Een zalig week-end was het daar in Malle.

De Fly In is al jaren een (inter)nationaal begrip en het blijft telkens een succesverhaal. Ik kijk al uit naar de volgende editie, zeker tot dan !

(Artikel & Foto's : Jef - Filmcompilatie Red Devils : Giano)

Klik op de foto's en bekijk de fotoreportages van zaterdag en zondag, alsook een filmcompilatie van de voorstelling van de Rode Duivels van onze Belgische Luchtmacht.