LUchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen

LUNAK
20190817 OLDTIMER FLY & DRIVE IN SCHAFFEN-DIEST

Tijdens het weekend van 17 en 18 augustus 2019 ging voor de 36ste maal de oldtimer fly/drive-in door op het vliegveld van Schaffen.
Het weer op zaterdag was zwaar bewolkt met af en toe wat lichte regen, wat zich vertaalde in een gering aantal aanwezige vliegtuigen.
De dag voordien waren enkele buitenlanders aangekomen die een tentje hadden opgezet naast hun vliegtuig. In de static stonden naast enkele civiele oldtimers ook de Marchetti’s van de Red Devils opgesteld ,alsook een Medevac Agusta A109.
Door het aanhoudende slechte weer kwamen er zo goed als geen andere bezoekende vliegtuigen naar Schaffen.
Dan maar de hangar in waar een groot aantal vliegtuigen van de Diest Model Club te bezichtigen waren. In de namiddag werd het wat droger en brachten de Red Devils een aangepaste demo op lage hoogte. Enkele rondvluchten in de omgeving van Diest werden gemaakt met de gele Robinson van Heli & Co.
Op luchtvaartgebied was het dit keer geen hoogvlieger, maar daar konden de organisatoren ook niets aan doen. Alles was klaar om er een geslaagde editie van te maken, maar de weergoden hebben er jammer genoeg anders over beslist.
Misschien is het weer op zondagnamiddag toch nog wat beter geworden. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar !

(Tekst Raymond De Clercq - Foto’s : Raymond De Clercq & Alex Evertse)

Klik op foto voor de beelden van Schaffen op zaterdag.